Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret1667917

ÇEVİRGEN'İN “ÇARPINTI” İSİMLİ RESİM SERGİSİ ADANA'DA AÇILDI

Çevirgen, eserlerinde bilinçaltının karmaşıklığını yine bakışlarla anlatıyor. "Kişi çevresinin ortalamasıdır" diyen sanatçı, sergisinde kalabalıkların oluşturduğu değersizlik hissi, amaçsızlığı, kargaşayı ve yalnızlaşmayı işliyor.

Vahit Şahin

Ressam Safter Çevirgen'in “Çarpıntı” isimli resim sergisi Adana'da açıldı.

Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde Maya Princess Otel'de açılışı yapan sergiye  Adanalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ressam Safter Çevirgen, daha önce açtığı sergilerin devamı niteliğindeki sergi "Çarpıntı" ismiyle yine sanatseverleri ağırlıyor.  Çevirgen, eserlerinde bilinçaltının karmaşıklığını yine bakışlarla anlatıyor. "Kişi çevresinin ortalamasıdır" diyen sanatçı, kalabalıkların oluşturduğu değersizlik hissi, amaçsızlığı, kargaşayı ve yalnızlaşmayı işliyor bu sergide.

Kişinin seviyesini etkileşim içinde olduğu bireylerin belirlediğini vurgulayan Çevirgen, alışılageldiği üzere kendine has tarzı, bazen bir kuşun gözünden hüznü, bir sokak hayvanının gözünden yalnızlığı ya da  dalgın, korkulu insan gözlerini seyircileriyle buluşturduğunu belirterek, sergisinin 9 Ekim tarihine kadar misafirlerini ağırlamaya devam edeceğini ifade etti.

Sergi sorumlusu  Serdar Akarsu ise, uzun yıllar sanat organizasyonları gerçekleştirdiğini, sanatçı Safter Çevirgen'in resim sergisini güzide şehir Adana'da sergilemekten dolayı çok mutlu olduğunu, bu şehrin sanatsal yaşamına daha fazla katkı sunma adına faaliyetlerini sürdürmekten dolayı mutluluk duyacağını kaydetti.

 

233 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436