Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam581
Toplam Ziyaret1684678

YAZAR NAZAN ÖÇALIR ŞEYH CEMİL NARDALI’YA TEŞEKKÜR EDECEK

Yazar Öçalır,”Dört gün süren ve tarihte Kaç Kaç Olayı" diye anılan bu katliam sırasında Arifzade Şahap Azmi de kalabalık ailesiyle bu konakta misafir edildi. Tüm geçmişlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunmak için orada olacağım” dedi.

 Arifzade Şahap Azmi Beyin yaşamını anlatan kitabın Yazarı Nazan Öçalır Şeyh Cemil Nardalı’ya teşekkür edecek.

2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 14.30’dan itibaren Seyhan’da bulunan Şeyh Cemil Nardalı Konağında hem seminer verip hem de imza günü düzenleyen Öçalır, “Tarihler 10 Temmuz 1920'yi gösteriyordu. Adana'da Ermeniler tarafından Türklere karşı büyük bir şiddet ve soykırım harekatına girişilmişti.  On binlerce Türk, güvenli bölgelere, Toroslar'a doğru kaçıyordu. Aç, susuz ve perişan haldeydiler.

Milli Mücadele kahramanı Şeyh Cemil, aynı zamanda karargâh olarak kullanılan konağının kapılarını Türklere açmıştı. Bahçede kazanlar kurulmuş yemekler hazırlanıyor, hamamlarda yıkanıp soluklanan halk, kendilerine sağlanan binek hayvanlarıyla dağların yolunu tutuyordu.

Dört gün süren ve tarihte Kaç Kaç Olayı" diye anılan bu katliam sırasında Arifzade Şahap Azmi de kalabalık ailesiyle bu konakta misafir edildi.

Tüm geçmişlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunmak için orada olacağım” dedi.

 

289 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351