Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1129
Toplam Ziyaret1687638

KILIÇDAROĞLU,"MUHTARLAR İÇİN DE BİRLEŞİK OY PUSULASI OLMALIDIR"

Kılıçdaroğlu, "Gideriz belediye seçimlerine kabine gireriz bakarız oy vereceğimiz muhtarın oy pusulası orada yok birisi cebine koymuş götürmüş diğer rakibi ona oy vermesinler diye" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da Muhtarlar ve Apartman Görevlileri Buluşması'nın kapanışında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Gideriz belediye seçimlerine kabine gireriz bakarız oy vereceğimiz muhtarın oy pusulası orada yok birisi cebine koymuş götürmüş diğer rakibi ona oy vermesinler diye. Yaşıyorum ben bunu arkadaşlar, sizlerde yaşıyorsunuz. Niye sizin için birleşik oy pusulası yok? Birleşik oy pusulası olsa böyle bir şey olmayacak" dedi.
Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Muhtarlar orada, fotoğraflar orada, adı var, soyadı var. Gidersin hangi muhtarı istiyorsan mührünü basarsın bitti bu kadar basit. Çünkü değersizleştiriyorlar. Muhtarı değersizleştiriyorlar. Muhtar mı ya ne olacak işte koyarsın oraya bir tane pusula öyle gider idare ederiz diye. Şimdi bir şey daha yapıyorlar ona da dikkatinizi çekmek isterim. Efendim muhtarlık seçimiyle belediye başkanlığı seçimini ayıralım, muhtarlar için ayrı seçim yapalım. Buna karşı çıkın. Sandığa seçmen getiremezsiniz. Çünkü siz siyasi kimliğinizle çıkmıyorsunuz siz isminizle, adınızla soyadınızla çıkıyorsunuz. Belediye başkanı bir siyasi kimlikle çıkıyor. Dolayısıyla bütün siyasi partiler çalışıyor. Muhtarlar için bütün siyasi partiler nasıl çalışacak? Sakın ola ki, böyle bir düzenleme hazırlığı yapıyor bütün muhtar kardeşlerimin bu konuda dikkatli olması lazım. Ben dikkatliyim meraklanmayın bunun gereğini yapacağım. Ama sizden destek görmem lazım. Buna itiraz edeceğiz zaten getiremezsiniz böyle bir düzenleme diye. Yerel seçimdir bu evet yerel seçim. Muhtarda yerel yöneticidir, belediye başkanı da yerel yöneticidir. Seçiliyorsa belediye başkanıyla muhtarın seçimini beraber aynı zaman dilimi içinde yapacaksınız, birleşik oy pusulası olacak meselede bitmiş olacak. Bunu yapacağız."

97 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406