Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam569
Toplam Ziyaret1681654

FİLM AFİŞİ KOLEKSİYONERİ KÜRKBABAOĞLU’NDAN SERGİ

Ahmet Serdar Kürkbabaoğlu, 28.Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesinde "Çukurova'dan Beyaz Perdeye Film Afişleri Sergisi” açtı.

Ahmet Serdar Kürkbabaoğlu,"Ben böyle bir projeyi zaten düşünüyordum. Türkiye şuan çok zor bir süreçten geçmesine rağmen Başkanımızın bize böyle bir imkan sunduğu için, Sayın Zeydan Karalar ve Altınkoza A.Ş. yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vahit Şahin

1950’lili yıllardan başlamak üzere bugüne kadar 3 bin Türk filmi afişi toplayan Adanalı Ahmet Serdar Kürkbabaoğlu, 28.Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesinde "Çukurova'dan Beyaz Perdeye Film Afişleri Sergisi” açtı.

1963 yılında Adana'da doğan, çocukluk yıllarında sinema ve fotoğraf merakı zamanla tutkuya dönüşen, gençlik yıllarında her gün gittiği Adana yazlık sinemaları zamanla içindeki sinema tutkusunu sinema aşkına çevirdi ve bunun da etkisiyle 1980'li yıllarda Yeşilçam sinema afişlerini toplamaya başlayarak koloksiyonerliğe ilk adımını attı.

Kürkbabaoğlu, 28.Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesinde açtığı "Çukurova'dan Beyaz Perdeye Film Afişleri Sergisi'yle ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben böyle bir projeyi zaten düşünüyordum. Türkiye şuan çok zor bir süreçten geçmesine rağmen Başkanımızın bize böyle bir imkân sunduğu için, Sayın Zeydan Karalar ve Altınkoza A.Ş. yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Böyle bir sergi açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kürkbabaoğlu, "1950'den günümüze kadar Adana'da çekilen önemli filmlerin afişlerini sanatseverlerin ilgisine sunuyorum" diye konuştu.

Bugünlerde 3 bine yakın yerli sinema afişlerine sahip olan Serdar Kürkbabaoğlu aynı zamanda fotoğrafçılık hayatına devam ediyor.

 

199 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704