Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam101
Toplam Ziyaret1681186

Ozan Ceyhun'dan KKTC'ye miting uyarısı

 AP eski Milletvekili Ozan Ceyhun,2 Martta yapılacak mitingin Ankara Hükümeti tarafından yakından izleneceğini söyledi. Ceyhun, yazılacak her metinin, atılacak her sloganın ve taşınacak her pankartın Ankara tarafından izlenerek değerlendirileceğini ifade etti. 
  KKTC’de Ada TV’de yayınlanan  bir programa katılan Ceyhun, bugün yapılacak mitingin Ankara Hükümeti için “Mihenk Taşı” olacağını vurgulayarak yazılacak her metinin, atılacak her sloganın ve taşınacak her pankartın Ankara tarafından izlenerek değerlendirileceğini söyledi.

  Ceyhun, hükümet yetkililerinin yaşanacak olaylardan sorumlu tutulacağına dikkati çekerek, ülkede yaşanan sorunların tek adresinin Ankara olmadığının altını çizdi. Ceyhun şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne(KKTC) verdiği sözleri tutmayan Avrupa Birliği’ne(AB) karşı neden tepki gösterilmediğini sordu. Ankara Hükümeti ile Lefkoşa hükümetine karşı yapılan eleştirilerde haklılık payı olabileceğini ifade eden Ceyhun, Rum Hükümeti ile AB’nin KKTC’ye verdiği zararların gözden kaçırıldığını söyledi. Ercan Havalimanı ve Mağusa limanında uygulanan ambargonun nedeninin Rum Hükümeti olduğunu işaret eden Ceyhun, eleştiri oklarının sadece Türkiye’ye yöneltilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. 
  KKTC’ye verdiği sözleri tutmayan AB’ye de hesap sorulması gerektiğini söyleyen Ceyhun, “Buradaki insanlar Türkiye Büyükelçiliği önünde çadır kurup imza toplayacağına, AB Temsilciliğinin önünde çadır kurup imza toplamalıdırlar, AB’nin sorumluluklarını hatırlatmalıdırlar” şeklinde konuştu. 



771 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398