Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret1685068

Karaisalı Büyükşehir'den ayrılabilecek mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, sert üslupların kullanıldığı gerginliğe neden olan tartışmalara sahne oldu.

 

Karşılıklı söz düellosu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Karaisalı İlçe Belediye Başkanı Babacan Durak arasında yaşandı.

Her şey, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Ahmet Aslan'ın gündem dışı konuşmasıyla başladı.

Kentin otopark ve yol sorunlarıyla ilgili bazı vatandaş taleplerini dile getiren Aslan, yine bir vatandaşın ulaştırdığı şikayet dilekçesine göre, Karaisalı'ya 2009 yılından bu yana hizmet götürülmediğini ileri sürdü.

Aslan'ın kürsüdeki konuşmasını tamamlayıp meclis sırasına oturmasının ardından, şehirdeki otopark sorununa değinen Aldırmaz, sözü Karaisalı'ya getirdiği sırada, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak'ın müdahalesine uğradı. Yerinden kalkarak konuşmak istediğini söyleyen Durak, telefon kablosu döşeyen kurumun, yola verdiği zarar itibariyle UKOME'ye para yatırdığını ileri sürerek, "Bu paranın karşılığında yolların yapılması gerekiyor. Ancak beni 8 aydır oyalıyorsun Sayın Aldırmaz. Yolu kendi bütçemizle yapmaya çalışıyoruz. Aytaç Durak kaynaklı Karaisalı'ya düşman muamelesi yapıyorsunuz. Daha önce Büyükşehir'den ayrılmak istediğimize dair dilekçe vermiştik. Hizmet gelmeyecekse bu dilekçemizi işleme koyun" dedi.

Babacan Durak, oturum öncesi meclis üyeleri ve basın mensuplarına bazı belge ve açıklamalarını içeren dosya dağıttı.

Babacan Durak yaptığı yazılı açıklamada, gösterdiği serzeniş karşısında Aldırmaz'ın 'sus' şeklindeki uyarısına muhatap olduğunu iddia ederek, "Bu yüzden açıklamamı yazılı olarak yapıyorum. Biz şahsımıza değil, ilçemize hizmet getirilmesini talep ediyoruz. Allah aşkına söyleyin, Aldırmaz'ın Başkan Vekilliği süresince, Karaisalı'ya hangi hizmet geldi, bunu açıklayın. Açıklayın ki, bütün kamuoyu ve Karaisalı halkı bunu bilsinler" dedi.

Karaisalı Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyesi'nden sorumluluğu olan hizmetleri istediklerini ifade eden Babacan Durak, "Aldırmaz'ın reklamlarının yer aldığı panolar ve bazı arazilere gereksizce ödenen 5 milyon lira Adana ve Karaisalı ilçesinin parasıdır. Bu parayı harcarken de halka hizmet olarak dönmesi gerekir. İşine geleni kendi sahipleniyor, gelmeyeni de geçmiş yönetimi suçlu buluyor. Karaisalı'ya hizmet istemek bizim en doğal hakkımızdır" ifadelerine yer verdi.

Her iki taraf da birbirlerinin sözlerini kesip, zaman zaman konuşmasını sertleştirirken, meclis üyelerinin müdahalesi tartışmanın büyümesini engelledi.

Zihni Aldırmaz, Karaisalı'ya 2005 yılından bu yana 12 milyonluk yatırım yapıldığına belirterek, "Bütün ilçelere eşit mesafede olmaya çalışıyoruz. Karaisalı'ya hizmet yapılmıyor, oraya düşmanmışız gibi kamuoyu oluşturulmasına karşıyım. Babacan beyin yaptığı medyaya yönelik bir harekettir. Karaisalı'ya nüfusa göre değil, ihtiyaca göre hizmet verdik. Nüfusa göre verseydik bu yapılan hizmetlerin çoğu gitmezdi. Karaisalı'ya yapılan hizmetlerle ilgili dosyaları isteyen herkese verebilirim" diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak’tan Yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:

 

"Değerli Meclis Üyeleri Ve Adana Kamuoyu

Salı Günlü Meclis Oturumunda Belediye Başkanı Olduğum Karaisalı İlçesine Büyükşehir Belediye Hizmetlerinin Getirilmediği, Yetersiz Kaldığı Yönünde Yapılan Serzeniş Ve Sayın Başkan Vekilince “Sus”Şeklinde Uyarılışım Bazı Açıklamaları Yapmamı Gerektirmiştir. Hepimiz Biliyoruz Ki Büyükşehir Belediyesinin Bütçesi Aski Genel Müdürlüğünün Bütçeside Göz Önüne Alındığında Bizim Mütevazi İlçemizin Bütçesinin Kat Be Kat Üstündedir. Biz Şahsımıza Değil İlçemize Hizmet Getirilmesini Talep Ediyoruz.Allah Aşkına Söyleyin Sizin Başkan Vekilliğiniz Süresinde Karaisalı İlçesine Hangi Hizmet Geldi,Açıklayın Ki Bütün Kamuoyu Ve Karaisalılar Bunu Bilsinler.

Belediyemiz İmkanları Yok Veya Yetersiz Diyeceksiniz.O Zaman Ben Size Soruyorum .Sizin Ortak Akıl Ortak Başarı Sloganı İle Kentin Her Noktasına Astığınız Reklamlara Ödenen Para İle İlçeme Veya Diğer İlçe Belediyelerine Ne Gibi Hizmetler Yapılabilirdi Acaba…Veya Sadece Kurttepe Metro İstasyonu Yanında İsotların Arazisine Kamulaştırma İçin Ödediğiniz 5 Trilyon Para İle İlçelere Hangi Hizmetler Yapılabilirdi….Veya İller Bankası Göbeğine Su Fıskiyesi İçin Ödediğiniz 300 Milyara Yakın Para İle İlçelere Ne Gibi Hizmetler Yapılabilirdi.Bu Örnekleri Fazlasıyla Çoğaltmak Mümkün.Siz Bunu Bir Düşünün.

Aslında Ben Karaisalıya Hizmet Gelmedi Derken Adanaya Haksızlık Ediyorum.Siz Adanaya Ne Hizmet Yapıyorsunuz.Şehir Mezarlıklarını Tam Da Bayram Arifesinde Kilit Taşı Döşediniz Elinize Sağlık,Ölülerimiz Nur İçinde Yatsın,Peki Dirilerimiz Ne Yapacak.Adana Şehir Merkezi Çamurdan Çukurdan Geçilmiyor.Trafik Günün Her Saatinde Tıkalı,Vatandaşlar İsyan Ediyor.Ulaşıma Çözüm Diye Getirdiğiniz Türkmenbaşı Bulvarının D-400 E Bağlanması Projesi Ve Mustafa Kemalpaşa Bulvarının Otogara Bağlanması Projesi Sizden Önceki Yönetimin Projeleridir.Siz Sadece Atatürk Caddesinin Demiryolunu Geçerek Mustafa Kemalpaşa Bulvarına Bağlanması Projesini Uygulmaya Soktunuz.Ama Göreceksiniz Ki Bu Proje Sizlere Astarı Yüzünden Pahalıya Patlayacak Ve Hiç Bir Çözüm Getirmeyecek.Olan Yine Bize Olacak, İlçelere Yapılması Gereken Yardım Ve Hizmetler Boş Kamulaştırmalara Ve Fuzuli Harcamalara Gidecek.Ayrıca Bu Projeyi Yaparken Hangi Sivil Toplum Örgütünün Veya Ortak Aklın Görüşünü Aldınız Onu Da Merak Ediyorum.Adananın Trafik Problemi Böyle Mi Çözülecek.Göreceğiz…

Katı Atık Bertaraf Tesisini Siz Yaptırmadınız, D-400 Altgeçidini Siz Yaptırmadınız,Kamu İdarelerinin Kent Merkezinden Uzaklaştırılması Fikri Geçmiş Yönetimin Projesidir,Çevre Yolu Sizin Projeniz Değil,Belediye Eski Binası Geçmiş Yönetim Tarafından İhale Edildi Ve Resterasyonu Yapılıyor,Otoyol İlave Bağlantıları Geçmiş Yönetim Tarafından Başlatıldı,Allah Aşkına Söylermisiniz Siz Hangi Projeyi Hayata Geçirdiniz.Afişlere ,Reklamlara Bakarsak Adanayı Yeniden Yarattığınız Sanılcak.Yaptığınız Asfaltları,Kaldırımları,Ağaç Çiçek İşlerini Hizmet Saymayın Bu İşler Her Belediye Başkanının Olmazsa Olmaz Himetidir Zaten,Bu İşlerle Öğünmeyin,Adana İçin Büyük Projeniz Nedir.

Ortak Akıl Diyorsunuz Daha Dün Adana İçin Hayati Önemi Olan Karaisalıyı Da İlgilendiren 1/25.000 İmar Planını Meclis Gündemine Aldınız.Aynı Gün Şehir Plancıları Odası Açıklama Yaptı Bizim Bu Plandan Hiçbir Haberimiz Yok Ve Planı Elde Edemedik Diye.Bu Mu Ortak Akıl…Ortak Akıl Reklam Panolarında Fotoğraf Karesinde Ortak Gözükmek Midir.

Büyükşehir Belediye Kanunundan Bahsettiniz Aşağıda Kısaca Açıklayayım;

Büyükşehir Belediye Kanununun 1. Maddesinde ' Bu Kanunun Amacı Büyükşehir Belediyesinin Kuruluşunu Ve Hukuki Statüsünü Düzenlemek, Hizmetlerin Etkin, Verimli Ve Uyum İçinde Yürütülmesini Sağlamaktır.' Yine 2. Maddede ' Bu Kanun Büyükşehir Belediyesi İle Büyükşehir Sınırları İçindeki Belediyeleri Kapsar 'Denilmektedir.

Yine Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin 1. Fıkrasının;(G Bendi)Nde Büyükşehir Belediyesinin Yetki Alanındaki Meydan, Bulvar, Cadde Ve Anayolları Yapmak Yaptırmak, Bakım Ve Onarımını Sağlamak........ Yol Ve Sokak Ad Ve Numaraları İle Bunlar Üzerindeki Binalara Numara İşleri Verilmesi İşlerini Gerçekleştirmek Denilmektedir.2009 Yılından Buyana Bir Çok Yazışmalar Yapılmış Ama Hiç Bir Yol Yapımı Proğrama Alınmamış Ve Yapılmamıştır. Belediyemizce 1 Adet Kamyonla Çalışma Yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesince Yol Çalışması Yapılmadığı Gibi Bu Güne Kadar Büyükşehir Belediyesi Birimlerince Bozulan, Tahrip Edilen Yollarda Belediyemiz Tarafından Kapatılmış Eski Haline İmkanlarımız Dahilinde Getirilmiştir. Birimlerce Tahrip Edilen Yolların Yapılması Eski Haline Getirilmesi Gerekirken Bunun Yanında Büyükşehir Belediyesince İlçemize Verilen 174.544,80-Tl ‘Lik Asfalt Bedeli Talebinde De Bulunulmuştur. (M Bendi)N Deki Büyükşehirin Bütünlüğüne Hizmet Eden Sosyal Dağıtılar Bölge Parkları, Hayvanat Bahçeleri, Hayvan Barınakları,Kütüphane, Müze, Spor, Dinlence, Eğlence Ve Benzeri Yerleri Yapmak Yaptırmak, İşletmek Veya İşlettirmek........, Denilmekte Olup, 2009 Yılından Bu Güne Kadar Bir Çok Yazışma Yapılmış Ama İlçe Halkı İçin Sosyal Bir Tesis, Dinlenme Yeri ,Çocuk Parkı , Vb. Yerler Yapılmamıştır. İlçe Merkezinde Bulunan Halkın Tek Dinlenme Yeri Olan Ve İlçemize Gelen Misafir Ve Turistlerin Yoğun İlgi Duyduğu Güzelim Karapınar Parkı Kaderine Terk Edilmiş Bir Vaziyette Olup, Belediyemiz İmkanlarınca Düzenleme Yapılmıştır. Söz Konusu Park İçin Büyükşehir Belediyesine Bir Çok Kez Müracaat Edilmiş, Herhangi Bir Bilgilendirme Yapılmadığı Gibi ,Sonuçta Alınamamıştır. Büyükşehir Belediyesinin Sorumluluğunda Bulunan Ana Caddelerin, Parkların Bakımı , Temizliği Ve Diğer İşleri De Ayrıca Belediyemiz Tarafından Yapılmaktadır. Söz Konusu Yerlerin Bakım Ve Temizliği İçin Personel Görevlendirilmesi İstenilmiş Ama Gerçekleşmemiştir.

(R Bendi) Ndeki Su Ve Kanalizasyon Hizmetlerini Yürütmek, Bunun İçin Gerekli Baraj Ve Diğer Tesisleri Kurmak, Kurdurmak Ve İşletmek, Derelerin Islahını Yapmak .............Denilmekte Olup, Aski Genel Müdürlüğünce İlçemizde Çalışma Yapılmış, Ancak Yetersiz Kalmıştır. Müteahhit Firmalarca Bozularak Tekrar Kapatılan Yerler Eskisinden Daha Kötü Hale Gelmiş, Yine Belediyemiz Tarafından Tekrar Yapılmıştır. Dünyada Yıllar Önce Yasaklanan Asbest Su Boruları Ne Acıdır Ki Halen İlçemizde Su Şebekesine Hizmet Vermektedir. İnsanların Sağlığı Açısından Kanserojen Madde İçerdiği Kanıtlanmış Bir Madde Halen İçme Suyu Şebekesinde Kullanılmakta Ve İnsanlar Bile Bile Kaderlerine Terk Edilmektedir.

(S Bendi)Ndeki Mezarlık Alanlarını Tespit Etmek, Mezarlıklar Tesis Etmek, İşletmek, İşlettirmek, Defin İle İlgili Hizmetleri Yürütmek....... Denilmektedir. İlçemizde Bulunan Mezarlığın Dolduğunu Defin Yeri Kalmadığı Bu Güne Kadar Devamlı Olarak Yapılan Yazışmalar İle Dile Getirilmiş , Yeni Mezarlık Alanının Düzenleme Yapılması İstenilmiş Ama Hiç Bir Cevap Alınamamış Ve Çalışmada Yoktur. Mezarlık Alanı Tamamen Dolmuş Olup, Ne Acıdır Ki Defin Yeri Bile Kalmamıştır. Acilen Yeni Mezarlığın Kullanıma Açılması İçin Gerekli Çalışmaların Yapılması Gerekmektedir.

Yukarıda Belirtildiği Üzere ; Karaisalı İlçesi 2006 Yılında Büyükşehir Belediyesine Bağlanmıştır. 2006-2009 Yılları Arasında Hizmet Yapılmış 2009 Yılından Bu Yana Büyükşehir Belediyesince İlçemize Aski Dışında Bir Hizmet Yapılmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanlığına İller Bankası Payımızdan 2006 Yılından Buyana 1.741.000,00-Tl Miktarda Pay Kesintisi Yapılmıştır. 2009 Yılından Buyana İse 799.631-Tl Pay Kesilmiştir. Ayrıca İlçemizde Gerek Aski Genel Müdürlüğünce , Gerek Diğer Yüklenici Müteahhit Firmalarca Ve Özel Şirketlerce Yapılan Kazılar Sonucu Meydana Gelen Tahripler İçin Büyükşehir Belediyesine 1.615.126,97-Tl Para Aktarılmış Olup, Tahrip Edilen Yerler Gelişigüzel , Programsız, Düzensiz Bir Şekilde Eski Haline Ya Getirilmiş, Yada Hiç Getirilmemiştir.Hatta Belediyemiz Tarafından Şirketler Kazı İzni Almadığı İçin Yapmış Olduğu Çalışmalar Durdurulmuş Ve Adana Büyükşehir Belediyesine Para Ödenmesi Sağlanmıştır. Söz Konusu Yerlerin Tekrar Eski Haline Getirilmesi, İnsanların Sağlığı , Esenliği Ve Huzuru Açısından Belediye Başkanlığımızın Zaten Yetersiz İmkanları İle Yapılmış, Kapatılmıştır. Belediyemiz Adına Yatırılan Paralardan Bu Güne Kadar 80.000-Tl Para Aktarılmış, Geri Kalan Tutar Belediyemiz Hesabına Tahrip Olmadığı İddia Edilerek Yatırılmamıştır. Tahrip Yoksa Büyükşehir Belediyesine Bu Kadar Para Ne İçin Yatırıldı, Bu Da Tartışılır. Ayrıca Eğlence Vergisi Adı Altında Belediyemize Aktarılması Gereken Paralarda Ya Mahkeme Kararı İle Alınmış, Yada Her Gün Dile Getirilerek Aktarılmıştır. 12 Trilyonluk Yatırım İse 2006 -2009 Döneminde Yapılmış Olup, 1 Arıtma Tesisi , Kanalizasyon, İlçemizde İki Cadde İle Adana Halkının Yoğunluğu Olan Kızıldağ Yaylasında 1 Adet Bulvar Ve Spor Tesisidir. Bunlarda Zaten Aciliyetten Yapılması Gereken Hizmetler Olup, 2009 Yılından Önce Yapılmıştır.

2009 Yılından Bu Güne Kadar Büyükşehir Belediyesince İlçemize Hiç Bir Şekilde Hizmet Verilmemektedir. İlçemiz Halkının Esenliği , Refahı Kalmamıştır. İlçemizin Sıkıntıları Gerek Söz İle Gerekse Yapılan Yazışmalar Neticesinde Bildirilmiş Olup, Olumlu Veya Olumsuz Bir Cevap Alınamadığı Gibi Hizmette Yoktur. Aylık Personel Gideri, Akaryakıt Gideri 130.000-Tl Olan Belediyemiz Doğrusu Çok Zorlanmaktadır. Diğer Büyükşehir Belediyelerince Merkez İlçe Olmayan Belediyelere Dahi Her Türlü Destek Sağlanırken Adana Büyükşehir Belediyesince 2009 Yılından Buyana İlçemize Hiçbir Destek Sağlanmamıştır.

Devlette Devamlılık Esastır. Her Belediye Başkanı Kendi Yaptığı İşlerle Ve Hizmetlerle Övünür. Karaisalı Belediyesi Olarak , Büyükşehir Belediyesinden Bu Güne Kadar Büyükşehir Belediyesi Sorumluluğunda Olan Hizmetleri İstedik. Yani Yapılması Gereken Hizmet Ve İşleri Talep Ettik. Bu Gün Merkez İlçe Olmayan Yerlere Bile Hatta Diğer İllere Bile Hizmet Veriliyor İse Bizde Karaisalı İlçemize Hizmet İstemekte Haklıyız Diye Düşünüyorum.

Sözlerimi Tamamlarken Adana Kentine Bir Belediye Başkan Vekiline Yakışır Gözle Ve Tarafsız Olarak Bakmanızı İstiyorum.Sizlerin Reklamlarının Yer Aldığı Panolar Veya İsotların Arazisine Gereksizce Ödediğiniz 5 Trilyon Para Adanalının Ve İlçem Karaisalıların Parasıdır.Bu Parayı Harcarkende Halka Hizmet Olarak Dönmesi Gerekir.İşinize Gelen İşi Kendiniz Sahiplenip Gelmeyen İşte De Geçmiş Yönetime Suç Bulmayın,Siz Önceki Yönetimin Başkan Baş Danışmanı Değil Miydiniz? Karaisalı İlçesini Büyükşehir Belediyesine Bağlanırken Bu Sorunları Bilmiyor Muydunuz?

Yukarıda İzah Edildiği Üzere İlçemizin Ve Belediyemizin Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Gerekli Çalışmaların , Hizmetlerin Yapılması, Belediyemiz Adına Yatan Paraların Acilen Aktarılması Gerekmekte Olup, Bu Da Bizim Doğal Hakkımızdır."

Dağıtılan dosyalarla ilgili karşı açıklama yapan Zihni Aldırmaz Karaisalı'nın önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek, "Bizim hızımız kolay anlaşılmıyor. Karaisalı'ya bugün nüfusuna göre ayrılan paradan daha çok harcama yaptık. Gayet tabi harcayacağız. İmkan oldukça da harcamaya devam edeceğiz. Bütün bunlar yanlış anlaşılmadan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Telefon şirketi stabilize yola kablo döşediğinden UKOME'ye herhangi bir para yatırmamış. Fakat gerekli hizmetin götürülmesi konusunda çalışmaları yapacağız" dedi.

Aldırmaz, konuşmasının ardından ilçeye harcanan paraları ve götürülen hizmetleri ekrana yansıtılan belgelerle açıkladı.

 

Her iki taraf da birbirlerinin sözlerini kesip, zaman zaman konuşmasını sertleştirirken, meclis üyelerinin müdahalesi tartışmanın büyümesini engelledi.

Zihni Aldırmaz, Karaisalı'ya 2005 yılından bu yana 12 milyonluk yatırım yapıldığına belirterek, "Bütün ilçelere eşit mesafede olmaya çalışıyoruz. Karaisalı'ya hizmet yapılmıyor, oraya düşmanmışız gibi kamuoyu oluşturulmasına karşıyım. Babacan beyin yaptığı medyaya yönelik bir harekettir. Karaisalı'ya nüfusa göre değil, ihtiyaca göre hizmet verdik. Nüfusa göre verseydik bu yapılan hizmetlerin çoğu gitmezdi. Karaisalı'ya yapılan hizmetlerle ilgili dosyaları isteyen herkese verebilirim" diye konuştu.

Dağıtılan dosyalarla ilgili karşı açıklama yapan Zihni Aldırmaz Karaisalı'nın önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek, "Bizim hızımız kolay anlaşılmıyor. Karaisalı'ya bugün nüfusuna göre ayrılan paradan daha çok harcama yaptık. Gayet tabi harcayacağız. İmkan oldukça da harcamaya devam edeceğiz. Bütün bunlar yanlış anlaşılmadan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Telefon şirketi stabilize yola kablo döşediğinden UKOME'ye herhangi bir para yatırmamış. Fakat gerekli hizmetin götürülmesi konusunda çalışmaları yapacağız" dedi.

Aldırmaz, konuşmasının ardından ilçeye harcanan paraları ve götürülen hizmetleri ekrana yansıtılan belgelerle açıkladı.

KARAİSALISPOR GÜNDEME GELDİ

Gündem dışı söz alan Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise, Karaisalı'ya asıl Aytaç Durak tarafından hizmet götürülmediğini ileri sürdü. Amatör ligde mücadale eden Karaisalıspor Kulübü yöneticilerinin kendisini ziyaret ettiğini belirten Tuncel, "Krampon alacak paraları dahi yokmuş. Spor fonundan aylık 2 bin 500 lira gelir bağladık. Ayrıca hoca tuttuk. Aytaç Durak'ın ilçeye yaptırdığı havuzu Veli Can Durak'ın oğlu işletiyor ve gelirlerini de güreş takımına harcıyormuş.

Karaisalı'ya ciddi hizmetler yaptığını söyleyen Durak'ın ilçesinden referandumda yüzde 63 evet yüzde 57 hayır oyu çıkmıştı. Bunu gözardı etmeyelim" dedi.

Tartışmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddeler oylandıktan ve oturum kapandıktan sonra, meclis üyeleri kendi aralarında gruba ayrılarak, tırmanan gerilimi yorumladılar



1602 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351