Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam841
Toplam Ziyaret1669227

OLİMPİYATLARDA MADALYA ALAN SPORCULARA VERİLEN ÇİÇEKLER NEYİ TEMSİL EDİYOR?

Sporculara verilen buketler 2011'de yaşanan deprem, tsunami ve sonrasında Fukuşima Nükleer Santrali’nde meydana gelen sızıntı nedeniyle ölen 20 bin kurbanın anısına veriliyor.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya töreni esnasında sporculara verilen buketler 2011'de yaşanan deprem, tsunami ve sonrasında Fukuşima Nükleer Santrali’nde meydana gelen sızıntı nedeniyle ölen 20 bin kurbanın anısına veriliyor.

Buketi oluşturan çiçekler ise felaketten en çok etkilenen üç bölgede Fukuşima, Miyagi ve Iwate'de yetiştirildi. Hatta bukette baskın olan Ayçiçekler, Miyagi’de, felakette çocuklarını kaybeden aileler tarafından yetiştirildi. Çiçekler çocuklarının dev dalgalardan kaçmak için sığındığı yamaçlara ekilmişti.
Buketin içinde ayrıca yerel ekonomiyi ve tarımsal üretimi canlandırmayı amaçlayan bir insani yardım derneği tarafından Fukuşima'da yetiştirilen beyaz ve mor Lisianthus ve Mührüsüleyman bitkisi (Polygonatum) yer alıyor.
Buket ayrıca, tsunami tarafından yok edilen bir kıyı bölgesi olan Iwate'de yetiştirilen centiyanadan oluşuyor. Son çiçekler ise, başkenti temsil etmek için seçilen Tokyo'dan gelen yeşil aspidistralar.
Paralimpik Oyunları ile birlikte Tokyo'da sporculara 5 bini aşkın buket verilmesi bekleniyor.
Olimpiyat Oyunlarının maskotuna gelince organizatörler, "Japon kültürünün hem geleneğini hem de modernliğini simgeliyor" diye açıkladı. (Kaynak:Euronews)

227 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339