Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam400
Toplam Ziyaret1682387

24 TEMMUZ LOZAN BARIŞININ İMZALANDIĞI GÜN

Lozan Barışı dünyaca ünlü, önemli bir barıştır. Bizim için de, tarihte büyük yeri olan, unutulmayan, unutulmayacak olan bir barıştır.(M. Demirel Babacanoğlu)


 

Sevgili, dostlar, arkadaşlar, yurttaşlar, yönetenler!

24 Temmuz 1923 Lozan Barışı’nın imzalandığı gün, bugün.

Lozan Barışı dünyaca ünlü, önemli bir barıştır. Bizim için de, tarihte büyük yeri olan, unutulmayan, unutulmayacak olan bir barıştır.

Yayılmacı devletlerin  itirazlarına karşın imzalamak zorunda kaldıkları bu barış  Atatürk, İsmet Önönü, silah arkadaşlarının, Kuvayi Milliyecilerin, tümden Türk halkının başarısıdır.

Yayılmacı Batılı devletler ülkemizi işgal etmişlerdi. Her yerde, her alanda temsilcileri vardı. Akdeniz, Ege, Marmara  Bölgesi,  İstanbul tkin olarak işgal edilmişti.

Başta Atatürk olmak üzere her yerde, her alanda ayağa kalkıldı. Düşman beklemediği karşılığı gördü. Gazeteci Tahsi’nden, Dörtyollu Karahasan’dan ilk kurşunu yediler. Adana,  Mersin, Antep, Maraş, Urfa’dan kovuldular, Eskişehir,  Sakarya Dumlupınar, Afyon, İzmir, İstanbul’da yenildiler.

Mudanya Ateşkesten sonra İsviçre-Lozan’da barış imzaladık. Ülkemizin sınırlarının çizildiği gün bugün.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’inin tapusunun dünyaca onandığı gün bugün. Bugünü unutmayalım, unutturmayalım. 24 Temmuzda Lozan Barışı günlerini ulusal bir şenlikle, analım, bayram yapalım.

Kuvayi Milliyeciler, halkımız gelsin katılsın. Önemini kavrayalım Lozan Barışı’nın. Barış içinde yaşamanın önemini sunalım. Sevgilerimle, öz dileklerimle  başarılar diliyorum.  

Selamlar, saygılar sunuyorum.

24.07.2021, Adana

 

 

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398