Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam245
Toplam Ziyaret1685000

VALİ ELBAN'IN EV SAHİPLİĞİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kurban bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Vali Süleyman Elban’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.



75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, askeri ve mülki erkan, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programına iştirak eden bütün katılımcılar ile tek tek bayramlaşan Vali Elban, birlik ve beraberlik içerisinde kutlanan bayramlarda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının pekiştiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda bütün manevi duyguların en üst seviyeye çıktığını belirten Vali Elban, "Dini bayramlarımız, Yüce Allah'ın rahmetinin ve merhametinin yağmur gibi yağdığı özel günlerdir. Bayram günleri, içimizin sevgiyle dolduğu, gönüllerimizin ferahladığı, dargınların barıştığı günlerdir. Bu duygularla, yüce milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Oldukça samimi görüntülere sahne olan bayramlaşma programı hep birlikte edilen sohbetlerin ardından sona erdi.

VALİ ELBAN’DAN BAYRAM ZİYARETLERİ

Vali Süleyman Elban, manevi duyguların, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın yüreklerdeki etkisinin kat kat arttığı Kurban Bayramı vesilesiyle bayram ziyaretlerinde bulundu.

Vali Elban Kurban Bayramı’nın ilk gününde Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaret ederek onlarla  bayramlaştı.

Burada kalan çocuklarımızın devletimizin himayesinde huzurlu bir yaşam sürdüğünü ifade eden Vali Elban, bayramlaşmanın ardından çocuklara hediyeler verdi.

Sevgi Evleri'nin amacının çocuklarımıza aile odaklı hizmet vermek olduğunu belirten Vali Elban, "Devletimizin şefkatli kollarında büyüyen çocuklarımız hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmeyecek, her zaman geleceğe en güzel şekilde hazırlanacaklar." dedi.

Vali Elban buradaki ziyaretini, "Bayramlarımızı anlamlı kılan gözlerinizdeki umut ışığı hiç sönmesin! Bayramlar sizinle güzel, hepinizin bayramınızı kutluyorum." sözleriyle bitirdi.

Vali Elban Sevgi Evleri ziyaretinin ardından Çukurova Devlet Hastanesinde hastaların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Hastaları, odalarında ziyaret eden Vali Elban, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bugün hastanemizi ziyaret ederek tedavi gören vatandaşlarımıza hem moral verip geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem de onlarla bayramlaşmak istedik. Tüm hastalarımıza Allah'tan şifa diliyorum." dedi. Vali Elban, ziyaret ettiği hastalarla ve onların yakınlarıyla  bir süre sohbet edip hastaların  sağlık durumlarıyla ilgili  doktorlardan bilgi aldı.

Vali Elban’ın sonraki durağı Buruk Mezarlığı Şehitliği oldu.

Buruk Mezarlığı Şehitliğinde şehitlerimizin kabirlerini dolaşarak karanfil bırakan ve şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Elban, "Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Onlar, hepimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Şehitlerimizin aziz ruhlarına Kur'an-ı Kerim’den sureler okunması ve dualar edilmesinin ardından şehitlik ziyareti sona erdi.

 

172 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231