Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam150
Toplam Ziyaret1679820

HİNDİSTAN’DA YILDIRIM ÇARPMASI SONUCU EN AZ 50 KİŞİ CAN VERDİ

Hint yetkililer, ölenlerin ailelerine tazminat verileceğini duyurdu. Meteoroloji idaresi ise muson yağmurlarının ve yıldırım düşmelerinin önümüzdeki iki gün içinde etkili olacağını aktardı.

Hindistan'da son 24 saat içinde yıldırım çarpması sonucu en az 50 kişi can verdi.

Ülkenin kuzeybatısında yer alan Rajasthan eyaletinin başkenti Jaipur kentinde, 12. yüzyıldan kalma tarihi Amber Kalesi yakınında yıldırım çarpması sonucu en az 11 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

Aşırı yağmurla birlikte gelen yıldırım çarpması, gözetleme kulesinde anı için ‘selfie’ çektiren insanların ölümüne neden oldu.

Hint basınına göre, yıldırım düşmesinin ardından panikleyerek gözetleme kulesinden ormanlık bölgeye atlayan 29 kişi, olay yerine gelen ilk sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hindistan'da muson yağmurları: 27 kişi hayatını kaybetti
Hindistan'da muson bilançosu artıyor acil durum kamplarındaki sığınmacılar 2 milyonu geçti
Hindistan'da muson yağmurları sonrası çöken binada en az 11 kişi öldü, kurtarma çalışmaları sürüyor
Yoğun yağışların etkili olduğu bölgede, yıldırım çarpması sonucu meydana gelen kazayla ilgili arama ve kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği bildirildi.

Yine aynı eyaletteki başka bir bölgede, yine muson yağmurlarıyla gelen yıldırım çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Hindistan’ın en kalabalık eyaleti olarak bilinen Uttar Pradesh’de yine yıldırım çarpması sonucu 42 kişi öldü. Burada ölenlerin çoğunluğunun tarlada çalışan çiftçiler olduğu açıklandı.

Hint yetkililer, ölenlerin ailelerine tazminat verileceğini duyurdu. Meteoroloji idaresi ise muson yağmurlarının ve yıldırım düşmelerinin önümüzdeki iki gün içinde etkili olacağını aktardı.

Hindistan’da 2019 yılında yıldırım çarpması sonucu yaklaşık 2 bin 900 hayatını kaybetmişti.(Kaynak:Euronews)

113 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407