Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam669
Toplam Ziyaret1668311

3 BİN YAŞINDAKİ MUMYAYA MR TARAMASI

Antik Mısır tıbbın son teknolojisi ile tanıştı. Mısır piramitlerinden çıkarılan 3 bin yaşındaki mumya tüm sırlarının keşfedilmesi için bir İtalyan hastanesinde MR taramasından geçti.

Ankhekhonsu adlı Mısırlı rahibin mumyası Milano'daki Bergama Poliklinik Hastanesi'ne getirildi. Araştırmacılar 3 bin yaşındaki rahibin nasıl defnedildiğini, bu kişinin nasıl bir hayat sürdüğünü keşfetmeyi deneyecek.

Mumyanın "Khonsu tanrısı hayatta" anlamına gelen adının Milattan önce 800 ile 900 yılları arasında tarihlenen lahitinin üzerinde 5 defa art arda yazıldığını ifade eden araştırma projesinin başındaki Dr. Sabina Malgora, mumyaların "biyolojik bir müze"den farksız bir "zaman kutusu" olduğunu belirtiyor.

Antik Mısır'ın 22 kral ve kraliçesine ait mumyalar 'Altın Yolculuk'la taşındı
Polonyalı bilim insanları antik Mısır dönemine ait 'dünyanın ilk hamile' mumyasını keşfetti
Mumyanın üzerinde yapılacak araştırmaların rahibin nasıl mumyalandığını ve mumyalama işleminde hangi malzemelerin kullanıldığını da gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

Geçmişi inceleyerek geleceğe de ışık tutmayı amaçlayan tıp uzmanları, mumyanın geçirdiği kanser ya da damar sertliği gibi hastalıkları, yaralanmaları da inceleyerek günümüz hastalıklarına ışık tutmayı hedefliyor.(Kaynak:Euronews)

124 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339