Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam480
Toplam Ziyaret1686989

MİLLİ TAKIM EURO 2020'DE NEDEN BAŞARISIZ OLDU?

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2020) puansız ve "vasat" bir futbolla veda etmesi birçok kesimi hayal kırıklığına uğrattı.

Türkiye, 0 puan ve -7 averajla Euro 2020'deki takımlar arasında en kötü performansı gösterdi. Rusya ve Kuzey Makedonya ise turnuvada puan alamayan diğer iki takım oldu.

Bazı çevrelerce turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen ve futbolcularının büyük çoğunluğu Avrupa'nın dev kulüplerinde oynayan A Milli Futbol Takımı neden böyle bir sonuca imza attı?

Bu soruyu eski milli futbolculara sorduk ve A Milli Futbol Takımı'nın istatistiksel bir analizini ortaya çıkardık.

Turnuvanın en genç takımı olması başarısızlıkta etken miydi?
Öncelikle A Milli Futbol Takımı, Euro 2020 elemeleri baz alındığında turnuvaya katılan 24 takım arasında en genç takım konumundaydı. Yeni jenerasyonuyla dikkat çeken Türkiye sahaya 24.58 yaş ortalamasıyla çıktı.

En yaşlı takım Belçika'nın yaş ortalamasıysa 28.73'tü. Ancak bunun sahaya çok da olumsuz bir etkisi olduğu söylenemez. Zira 2-0 kaybedilen Galler, 25.04 yaş ortalamasıyla Türkiye ve İngiltere'den sonra turnuvadaki en genç ekipti. A Grubu'ndaki diğer rakiplerimiz İtalya'nın yaş ortalaması 27.31, İsviçre ise 26.54'tü. Yani yaş ortalamaları arasında çok da büyük farklar yoktu.
İbrahim Toraman: İtalya maçındaki durumu üzerlerinden atamadılar
Beşiktaş'ın kaptanlarından eski milli futbolcu İbrahim Toraman, iyi bir milli takıma sahip olduğumuzu belirterek futbolcuların kötü performansının sebeplerini "özgüven eksikliği ve sistemsizlik" olarak açıkladı.

Toraman turnuvadan önce oyunculardan beklentinin çok büyük olduğunu ifade ederek, "Gruptan çıkmayı bırakın, çeyrek final ya da yarı final gibi nereye kadar gidebileceğimiz konuşuluyordu. Ancak İtalya maçında takım adeta örselendi. İtalya o maçta çok baskın oynadı ve bu durum millilerimizde bir özgüven eksikliğine neden oldu. Buna karşılık veremediler ve deyim yerindeyse ezildiler diyebiliriz. Bu durumu üzerlerinden atamadılar. Turnuvalarda moral açısından nasıl başlarsanız öyle gider. Milli takım bu sebeple turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı, özgüveni kayboldu." diye konuştu.(Kaynak: Kerem Congar /Euronews)

231 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382