Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam789
Toplam Ziyaret1681874

KARAİSALI’DAN DÜNYA’YA SÜS BİTKİLERİ İHRACATI

Karaisalı kaymakamı Mehmet Kaya,"Kuzgun Mahallesinde 24 dekar kapalı alanda üretilen süs bitkileri önemli bir özel işletme bu yıl itibariyle 20 çeşit ürün ile 10 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir" dedi.



Vahit Şahin

Karaisalı İlçe Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, İlçenin Kuzgun Mahallesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Folyaj Dizayn Çiçekçilik İşletmesinde incelemelerde bulundu.
Karaisalı Mehmet Kaya, Dünya genelinde büyük bir ticaret hacmi olan süs bitkilerinin Karaisalı’da üretildiğini kaydederek,"Kuzgun Mahallesinde 24 dekar kapalı alanda üretilen süs bitkileri önemli bir özel işletme bu yıl itibariyle 20 çeşit ürün ile 10 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir. Süs bitkilerinin ham olarak üretim alanı Antalya ve çevresidir" dedi.
Kaymakam Mehmet Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda bölgede süs bitkilerinin üretilmesi için çalışmaya başlandığını belirterek,"İklim koşulları dikkate alındığında Karaisalı’nın oldukça avantajlıdır. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi hem çiftçimize hem ülkemize kazandıracaktır, dolayısıyla ilçemizde bulunan çiftçilerimiz ile görüşerek doğru yönlendirmeler ile yerel kalkınma yolunda önemli adımlar atacağız" dedi.
İşletme sahibi Sayın Alper Kahveci’ye bölgeye ve ülkemize sunduğu katkılardan dolayı teşekkür eden Kaymakam Mehmet Kaya, önümüzdeki süreçte süs bitkileri alanında kendilerinin de katkıları ile önemli gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

428 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398