Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam864
Toplam Ziyaret1669250

"CUMHURİYET'İ BİZ BÖYLE KAZANDIK" PANKARTLI FOTOĞRAFIN RESMİNİ ÇİZDİ

Adanalı Ressam Fatma Akyüz Güher,“Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken aynı duyguları yaşadım”dedi.



Ressam Fatma Akyüz Güher, Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken heyecanlandığını belirterek,”Ben de aynı duyguları yaşadım” dedi.

Güher, o fotoğrafın 1933 yılında Uşak'ta çekildiğini kaydederek, ”Cumhuriyet'i işte böyle kazandık" pankartlı fotoğrafta şapkalısı, yemenilisi, kravatlısı, sakallısı, saçı kapalısı, saçı görüneni, şalvarlısı, takım elbiseli kadın ve erkekler var. Çünkü biz Cumhuriyet'i, resimde de görüldüğü gibi, böyle kazandık. 120x 200 cm. ebadında olan bu resmi  çizerken çok duygulandım, sanki o günleri ben de yaşamışım gibi hissettim” diye konuştu.

Kendisinin dedesinin de Çanakkale Savaşı gazisi olduğunu söyleyen Güher,  Cumhuriyet’in kadına sağladığı en önemli hak, kadın ve erkek eşitliğini öngören düzenlemeler olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet kadınları olarak bu ülkede daha fazla sorumluluk almalıyız. Türkiye Cumhuriyeti kadını temel değerdir. Ailenin toparlayıcısı ve toplum dinamiğinin yapıtaşı olan biz kadınları, kadın ve erkeğin bir bütün olduğunu bu resimde göstermek istedim” şeklinde konuştu.

 

732 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339