Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam937
Toplam Ziyaret1669323

DÜĞÜN SEKTÖRÜ NORMALLEŞME TAKVİMİNDE ADİL PLANLAMA İSTİYOR

ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 aydır faaliyet alanları kapalı olan düğün sektörünün etkinliklerin yapılmadığı dönemde 60 binlere ulaşan vaka sayılarında etkinliklerin hiç bir payı olmadığını söyledi.

Düğün Sektörü İşletmecileri Federasyonu (DÜSİFED) Başkan Yardımcısı ve Adana Düğün Salonları Organizasyonu Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 aydır faaliyet alanları kapalı olan düğün sektörünün etkinliklerin yapılmadığı dönemde 60 binlere ulaşan vaka sayılarında hiç bir paylarının olmadığını  söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 aydır faaliyet alanları kapalı olan düğün salonu işletmecileri Kademeli Normalleşme Genelgesi ile düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerinin yasaklanmasının ardından  açılış tarihlerinin de 1 Haziran’a uzatılmasıyla hayal kırıklığı yaşadı.

Şirin,  yaptığı açıklamada, 15 aydır faaliyetlerinin durdurulduğunu ve bu dönemde maddi manevi hiçbir destek alamadıkları gibi salgının baş sorumlusu gösterilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Şirin, ‘’Düğünlerin yapılmadığı Bu dönem de vaka sayıları 60 binlere ulaştı. Bilinmelidir ki; virüsün kaynağı biz değiliz.  On binlerce firma ve 1 milyondan fazla düğün sektörü çalışanı 17 Mayıs itibariyle işlerimize  dönmeyi beklerken yine hayal kırıklığı yaşadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Üyelerimizin artık dayanacak gücü kalmadı’’ dedi.

Düğünlerin  Hes kodu ve maske ateş ölçümü davetli kişi bilgileri alınarak giriş yapılan denetimi ve filyasyonu mümkün organizasyonlar olduğunu belirten Şirin,  şunları kaydetti:

Tavan yüksekliklerimiz mevzuat gereği zaten en az 4 metre. alanlarımız 500-2000 m2 arasında. Emici ve dışarıdan temiz hava basınçlı havalandırma sistemlerimiz mevcut. Açık alanlarımız mevcut.sağlık bakanlığı hijyen kurallarına da harfiyen uyduk. Ayrıca mekanlarımızda geçirilen toplam süre diğer sektörlerin çok altında.

Düğün  sektörü, devletine ve toplum sağlığına gösterdiği saygı ile korona virüs ile mücadelede üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve pandemide toplam 15 ay çalışmamıştır. Ancak 60 bini aşan vaka sayılarına ulaşıldığında sadece düğün sektörünü kapalı tutarak salgının önlenemeyeceği de herkes tarafından görülmüştür. 

Düğün  sektörü, bir yıl öncesinden başlayarak rezervasyonla çalışan bir sektör ve birçok hazırlığı düğünçok önceden planlanıyor. Bundan dolayı 1 Haziran’da açılıp açılmayacağımızı önceden bilmek istiyoruz. ‘’

 

164 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173