Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam378
Toplam Ziyaret1685811

KARAİSALI'DA FURKANCILARA 'İTİKAF' BASKINI İDDİASI

İddiaya göre, Karaisalı ilçesinde ikisi çocuk toplam 7 Furkan Gönüllüsünün itikafa girdiği camiye gelen polis ekipleri, vatandaşları gözaltına aldı!

Karaisalı ilçesinde 2'si çocuk, toplam 7 Furkan Gönüllüsünün itikafa girdiği camiye gelen polis ekipleri tarafından, gözaltına alındığı bildirildi.

Furkan Haber Sitesinde yayınlanan haber şöyle:

"Karaisalı ilçesi'nin Merkez Camii'inde gerçekleşen olayda, itikaf yasağı olmadığı halde ibadet üzere olan 7 Furkan Gönüllüsünin gözaltına alındığı aktarıldı.Yaklaşık bir saat süren gözaltı sonucu 5 Furkan Gönüllüsüne 'Sokağa çıkma yasağı' sebebiyle ceza yazıldı.

Camide itikaf serbest ama sokağa çıkmak yasak!
Furkan Gönüllülerine yazılan cezanın, 'İtikafın yasak (!) olması' gerekçesiyle değil, 'Sokağa çıkma yasağı' gerekçesiyle kesilmesi yapılan hukuksuzlukların boyutunu gösterdi!"

İtikaf nedir, nasıl yapılır? İtikaf ibadetine nasıl niyet edilir? İşte itikaf ibadeti hakkında merak edilenler:


Günahlarına tövbe etmek, ibadet etmek ve Allah'a yaklaşmak için Ramazan ayını fırsat bilen Müslümanlar itikaf ibadetini araştırıyor. Ramazan ayının son 10 gününde yapılması daha faziletli olarak kabul edilen İtikaf nedir, nasıl yapılır? İtikaf ibadetine nasıl niyet edilir? İşte itikaf fazileti

İTİKAF NEDİR?

Dinî bir terim olarak itikâf akıl sağlığı yerinde ve ergenlik çağına gelmiş bir müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet/Allah’a yakınlık elde etme niyetiyle bir süre durması demektir.

İTİKAF NASIL YAPILIR?

İtikâfa giren kimse, camide yer, içer, uyur ve ihtiyacı olan şeyleri mümkün olduğu takdirde camide tedarik eder. Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli olduğunda gusletmek gibi tabiî ihtiyaçları için ise camiden dışarı çıkabilir. Bulunduğu camide cuma namazı kılınmıyorsa, cuma namazını kılmak üzere başka bir camiye gidebilir. Cenaze namazı için ise dışarı çıkamaz. Kendisine veya malına bir zarar geleceği korkusuna kapılması ya da zorla çıkarılması hâlinde başka bir camiye gitmek üzere içerisinde bulunduğu cami veya mescidden çıkabilir. Bu zorunlu hâllerin dışında camiden çıkarsa itikâfı bozulur (Merğînânî, el-Hidâye, II, 291-293).

Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ramazan’da ve özellikle bu ayın son on gününde itikâfta bulunduğunu bildiren birçok hadis-i şerif vardır (Buhârî, İtikâf, 1; Müslim, İtikâf, 1-5; Ebû Dâvûd, Ramazân, 3; Savm, 77).

İTİKAF FARZ MI, SÜRESİ NE KADAR?

Nafile olan itikâfın en azı bir gündür. Ebû Yusuf en az süreyi, bir günün yarıdan fazlası olarak belirlerken İmam Muhammed itikâf için bir saati de yeterli bulur (Merğînânî, el-Hidâye, II, 290).

İTİKAF İBADETİ ŞARTLARI

Yukarıda izah edildiği şekli ile camide itikâf erkeklere mahsustur. Kadınlar ise evlerinin namaz kılmak üzere belirledikleri bir yerinde itikâfta bulunabilirler (Merğînânî, el-Hidâye, II, 291).

Şâfiî mezhebine göre ise, mescid dışında itikâf caiz değildir. Kadın, kocasından izin alarak mescitte itikâf yapar. Zira Hz. Peygamberin (s.a.s.) eşlerinin mescidde itikâfa girdikleri rivayet edilmiştir (Müslim, İtikâf, 6). Bu mezhebe göre itikâf sırasında oruçlu bulunmak da şart değildir (Şîrâzî, el-Mühezzeb, I, 350; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 658-662).

Alparslan Kuytul’un gözaltı süresi uzatıldı

Öte yandan, Gaziantep'teki bir camide kalmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazıyla müdahale etmişti.

Olayın ardından Vakfın Başkanı olan Alparslan Kuytul, Adana'da gözaltına alınmıştı.

Alparslan Kuytul ve bazı şüphelilerin gözaltı süresi bugün uzatıldı.

Bugün sabah saatlerinde Adli Tıp Birimi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul ve beraberindekiler daha sonra tekrar emniyete götürüldü.

 

264 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231