Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam371
Toplam Ziyaret1685804

TÜREMEN’İN ÖĞRENCİLERİ HOCALARINI SERGİ İLE ANIYOR

Geçen yıl hayata veda eden Ali İsmail Türemen için düzenlenen "Maviye Özlem" sergisi 1 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Ç.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, “Ali İsmail Türemen hocamızı, Marmara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde yetiştirdiği öğrencilerinin açtığı "Maviye Özlem" adlı sergi ile anıyoruz” dedi.

  

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, geçen yıl hayata veda eden hocası Ali İsmail Türemen için düzenlenen sergiye  "Neye Nasıl Bakarsan O Sana Öyle Bakar" adlı eseri ile katılıyor.

Ali İsmail Türemen için düzenlenen "Maviye Özlem"  adlı serginin 1 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, “Bundan 1 yıl kadar önce aramızdan ayrılan kıymetli hocam Ali İsmail Türemen adına, Marmara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde yetiştirdiği öğrencilerinin açtığı "Maviye Özlem" adlı sergi ile anıyoruz. Bu sergide ben de yetiştirdiği öğrencilerinden biri olarak yer alıyorum. Sergi katalogunda hocam ile dersinde yaşadığım bir anım da var. Sergiye hangi eserimi göndermeliyim acaba diye düşünerek eser görsellerine baktım. Bir duvar tabağımda kıymetli hocamın isimlerinin baş harflerini ve yüreğindeki maviyi gördüm. Bu bir tesadüf değildi sanki. Hocamın iki isminin baş harfleri ve yüreğindeki mavi vardı. Sanki bu gün için yapmıştım. Eserimin adı ise "Neye Nasıl Bakarsan O Sana Öyle Bakar". Seni her zaman sevgi ve saygıyla anacağız” dedi.

Uzun yıllar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi ve Yüzeysel Tasarım dersleri ile yüzlerce sanatçı ve sanat eğitimcisine hocalık yapmış olan Ali İsmail Türemen’in aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kurucu hocalarından olduğunu söyleyen Yıldız,” Bu kurumda da uzun yıllar pek çok öğrenci yetiştirmiştir.  2016 yılının Mayıs ayında öğrencisi Aysun Çölbayır Diniz'in Bursa'da açtığı Akeramos Sanat Merkezi'nin açılış sergisini eşi Ressam Berna Türemen ile gerçekleştirmişlerdir. 5 yıl sonra yine aynı gün sanat hayatını sürdüren ve pek çok üniversitede sanat eğitimi veren 30 öğrencisi "Maviye Özlem" sergisi ile hocalarını selamlıyorlar” diye konuştu.

 

205 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382