Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam200
Toplam Ziyaret1681285

Kaymakam Mehmet Kaya'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Kaymakam Kaya,"Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait bir sorumluluktur" dedi.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, "Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemiz ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegane teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun" dedi.

Kaymakam Kaya,23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM'nin, Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu anlamlı ve önemli günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.
Sevgili Çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, başkalarına saygılı bireyler olarak yetişmelisiniz.
Sizler, ülkemizi daha da güçlendireceksiniz, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaksınız. Sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır. Gözlerinizdeki ışık ve yüreklerinizde taşıdığınız umutlar, güzellikler ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.
Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait bir sorumluluktur. Bu mesuliyet, aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu da ifade etmektedir.
Bu duygularla siz çocuklarımıza armağan edilen ve milli iradenin her şeyin üstünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın bütün çocuklarına sağlık, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum."

282 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398