Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam614
Toplam Ziyaret1684711

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2020 YILI FAALİYET RAPORU REDDEDİLDİ

Rapor üzerinde Cumhur İttifakı sert eleştirilerde bulundu. CHP ve İYİ Parti Grupları faaliyet raporunu savundu. Yapılan oylama sonucunda Cumhur İttifakı’nın ret oylarıyla 2020 faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi.



Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı son oturumunda Belediyenin 2020 yılına ait faaliyet raporu üzerinde görüşmeler yapıldı. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı raporu reddetti.

Zeydan Karalar Başkanlığında toplanan mecliste raporla ilgili bilgiler veren Başkan Karalar, konuşmasını tamamlayınca divandaki yerini Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar’a bıraktı.

Rapor üzerinde söz alan MHP’li Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, “31 Mart 2019 seçimlerinin ardından tam 2 yıl geçti. Ne yaptık bu 2 yılda? Hayallerimizden neler gerçekleşti? Vatandaşa, Adanalılara verdiğimiz sözlerden ne kadarını gerçekleştirdik?” diye sordu.

Demirdağ, hazırlanan raporla ilgi kitabın 2019 ile arasında sadece renk farkının bulunduğunu belirterek şu konuşmayı yaptı:

“31 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden tam 2 yıl geçti.  3.yıla girdik.. Ne yaptık bu 2 yılda, Hayallerimizden neler gerçekleşti, vatandaşa yani Adanalılara  verdiğimiz sözlerden ne kadarını gerçekleştirdik.. Büyükşehir belediye başkanı olmadan önce yapmak istediğiniz, projelere  ve seçim vaadinize baktım herhangi bir proje göremedim..  Şunu düşündüm kendileri seyhan belediye başkanıydı, muhakkak bir bildiği vardır, bunları gerçekleştirecektir diye..  Ama tam 2 yıl oldu.. Adanamızı değiştirecek bir proje gerçekleşmedi..

Seçmen bize soruyor, bu Şehrin Trafik sorunu nasıl çözülecek diye.. Vatandaş bize soruyor, şehrimiz ne zaman güzelleşecek, ne zaman yaşanabilir şehirler arasında olacak diye, Adanalı soruyor, otogar ne zaman daha modern olacak diye.. Adanalı soruyor, şehrimize girişler ve çıkışlar ne zaman daha güzel olacak diye..Vatandaş soruyor sebze halleri ne olacak diye. Dökülüyor.. Yine soruyorlar, bu ekmek büfeleri ne zaman daha modern daha güzel olacak diye.. Mobilyacılar Ssitesi esnafı soruyor, Bu yan yollar ne zaman yapılacak diye… Bu sıralamalar çok fazla aslında… Bugün de 2020 yılı faaliyet raporunu görüşüyoruz. 2019 ve  2020 yılı faaliyet raporunu birazını inceleme fırsatını buldum.. Çünkü zaman kısaydı..Baktığımızda kitapçığın  rengi değişmiş. Sahifesi bile aynı 350. Son 3 sahifede tasarruf yapmışlar fotoğraflar eksik.. Arkadaşlar kusura bakmasın ama, kopyala yapıştırma olmuş.. Birazda rakamlarda oynama.. Ama şu güzel olmuş, Atatürk üzümün sözü, ilçelerimizin  tarihi ve doğal güzelliklerini çok iyi anlatmışlar.. Turizme kesinlikle katkısı olur.. Demek istediğim şudur, 2020 yılında elbette yapılan hizmetler var, bunlar için teşekkür ediyoruz.. Girne köprüsü çok şükür bitti. Sağ olun.. Kıbrıs caddesi için ayrıca teşekkür ederim.. Ama, Sinan Paşa, yavuzlar, Şakirpaşa, Yeşilevler, Narlıca, Denizli ve bazı mahalleler ve de diğer ilçelerimizde hizmet beklemektedir.Ayrıca, Türkmenbaşı otoban giriş ve çıkışları, Şambayadı otoban giriş çıkışı  ve de kabasakal mezarlığı ile TOKİ arasındaki yol..Çok Acil Ama çok acil bitmesi gerekiyor.. “

AK Partili Ozan Gülaçtı ise, raporun “Sözde rapor” olduğunu ifade ederek, raporun bir hizmet ve faaliyetten daha çok seçim bildirgesi gibi vaatlerden oluştuğunu kaydetti. Gülaçtı, “Raporun başı vaat, ortası demagoji, sonu hüsrandır” dedi.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Recai Mercimek de, Başkan Zeydan Karalar’ı tebrik ettiğini belirterek devri sabık oluşturmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, faaliyet raporunu savundu. Seyhan, “Adana’da 2 yıldır bir şey yapılmadı demek haksız bir eleştiridir. Bir belediye tabidir ki asli görevini yapacaktır.  Asli görevinin dışına çıkamaz. Geçmiş yönetimlerin yarım kalan projelerini tamamlayacaktır. Devlette devamlılık esastır” ifadesini kullandı.

Başkan Zeydan Karalar kürsüye gelerek eleştirilere cevap verdi.

Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar daha sonra 2020 yılı faaliyet raporunu oyladı. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakının oylarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu reddedildi.

 

 

 

227 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351