Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam282
Toplam Ziyaret1667924

CHP’Lİ ÇELEBİ,“KARALAR'IN ÇALIŞMALARI CUMHUR İTTİFAKI TARAFINDAN ENGELLENDİ”

"Cumhur İttifakı, kaybetmeyi hazmedemediği belediyelerde ve özellikle büyükşehirlerde, milletimizin güçlü desteği ile seçilen başkanlarımızı çalıştırmamak, sunulacak hizmetlerin, yapılacak yardımların, toplanan bağışların önünde engel olmak gibi bir

"ARKA BAHÇEMİZ YOK! YOL ARKADAŞLARIMIZ VAR " 

Geçen hafta Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 'Deprem Daire Başkanlığı Kurulması' önerisinin Cumhur İttifakı bileşeni Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildiğini anımsatan Başkan Çelebi, şöyle devam etti:

"TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun da tepki gösterdiği kararın ardından AKP ve MHP il başkanları ortak basın bülteni yayınlayarak, bazı kurumların CHP'nin arka bahçesi olarak konuşturulduğunu ifade etti. STK'ları, meslek odalarını, dernekleri bir siyasi partinin arka bahçesi olarak tanımlamak; bu kurumların yöneticilerinin talimatla konuşturulduğunu söylemek, hem bu kurumlara hem yöneticilerine hem de demokrasi kültürümüze karşı yapılmış bir saygısızlık. Siyasetteki kutuplaşmanın, toplumdaki ayrıştırma çabasının bir başka versiyonu olan kurumlar üzerinden yapılan bu ayrıştırma tanımlamasını reddediyoruz. Biz CHP olarak kentimizdeki tüm meslek odalarını, STK'ları, dernekleri, vakıfları, inanç örgütlerini ve kamu kurumlarını daha güzel bir Adana için birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşları olarak tanımlıyoruz."

 

'KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ'

 

Konuyla ilgili AKP ve MHP İl Başkanları tarafından kamuoyuna yanlış bilgiler aktarıldığını belirten CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, şöyle konuştu:

"Cumhur İttifakı Adana İl Başkanları, teklifin reddedilmesinin iftira olduğunu, asıl derdin deprem değil kadro açmak, yandaşlara çıkar sağlamak olduğunu belirtmiş. Niyet okuyan bu tepkinin güçlü bir alt yapısı olduğunu biliyoruz. Çünkü siyasal iktidarın en büyük marifeti, yönettiği kurumlarda kadro açmak, yandaşlarına çıkar sağlamak, birkaç yerden ballı maaşlar bağlamak. Hal böyleyken 'Kişi kendinden bilir işi' mantığı ile yapılmış bu beyanı ve beyan sahiplerini kolayca eşleştirebiliyoruz. Fakat bizim belediyecilik anlayışımızda bu bakış açısına yer yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Adana için hazırladığımız her proje, ürettiğimiz her fikir, sunduğumuz her hizmet vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, beklentilerini, yani insanı merkeze alarak yapılacak."

 

"ZEYDAN KARALAR FARKI GÖRÜLÜYOR"

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın çalışmalarının Cumhur İttifakı tarafından engellendiğini dile getiren Başkan Mehmet Çelebi, şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı'nın, kaybetmeyi hazmedemediği belediyelerde ve özellikle büyükşehirlerde, milletimizin güçlü desteği ile seçilen başkanlarımızı çalıştırmamak, sunulacak hizmetlerin, yapılacak yardımların, toplanan bağışların önünde engel olmak gibi bir misyon üstlendiğini üzülerek görüyoruz. Fakat bir kez daha hatırlatmak isteriz ki seçim bitti!  Millet ittifakı Zeydan Karalar ile 31 Mart 2019'da Adana halkının büyük desteğini alarak, Cumhur İttifakı adayının 11 puan önünde ipi göğüsledi. Bu tarihten itibaren artık Zeydan Karalar, tüm Adana'nın başkanı oldu. Bunu en iyi bilecek olanlar, önceki dönemde büyükşehir belediyesinden aylarca maaşlarını alamayan, evine ekmek götüremeyen, türlü sıkıntıları yaşamış olan belediye çalışanları. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, hiçbir çalışanın siyasal görüşüne, yaşam tarzına, etnik kökenine, inancına bakmaksızın alınteri kurumadan emeklerinin karşılığını ödemiş ve büyükşehir belediyesini düzenli maaş öder hale getirmiştir. Kendi döneminizde açtığınız kadrolar, işe yerleştirdiğiniz işçiler şimdi Zeydan Karalar'a emeklerinin karşılığını zamanında aldıkları için dua ediyor. Fark net olarak görülüyor. Bizim belediye çalışanlarında aradığımız kriter, yandaşlık değil; yaptığı işe ve kuruma duyduğu saygı, harcadığı emek, vatandaşa hizmet için gösterdiği gayrettir. " 

"İSRAF DÖNEMİ BİTTİ HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI" 

Adana'da vatandaşın vergileriyle toplanan gelirlerin, har vurup harman savurma döneminin bittiğine işaret eden Başkan Çelebi, şöyle dedi:

"Eski alışkanlıkları unutturacağız. Fahiş kararlarla verilen ihaleler, iş yapmadan kesilen faturalar, gereksiz harcamalar, emeksiz kazançlar devri artık kapandı. Belediyenin kaynakları ve enerjisi vatandaşa hizmet için harcanacak. Vatandaşın hakkını ve hukukunu koruyan bu yeni yönetim anlayışına zamanla herkes alışacak. Bu kentte yaşayan her bireyin nasıl bir büyükşehir belediyesi devraldığımızı öğrenmeye, bütçesini bilmeye hakkı var. Kötü yönetilen bu dönemlerin acı bilançosunu rakamlarla ortaya koymak, belediye başkanımızın vatandaşa karşı görevidir. Bu doğrultuda yapılan bilgilendirmeleri 'Ağlamak, sızlanmak' olarak yorumlayanlar nasıl bir enkaz bıraktıklarının halkımız tarafından bilinmesinden korkanlardır. Bu kötü finansal tabloya rağmen büyükşehir belediyemizin iki yılda yaptığı sayısız hizmet ortada. Adana'da yol, asfalt, temizlik, içme suyu gibi en temel belediye hizmetlerinin bile yıllarca nasıl eksik bırakıldığını ve şimdi nasıl düzene girdiğini vatandaşlarımız görüyor. Biz de yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında belediye başkanlarımıza olan teveccühün her geçen gün arttığını gururla gözlemliyoruz."

 

 

 

 

125 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436