Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam368
Toplam Ziyaret1668754

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ZEYDAN KARALAR'A ÇAĞRI,“YÖNETEMİYORSUNUZ, BIRAKIN"

MHP Adana İl Başkanı Avcı ve AK Parti İl Başkanı Ay, “Deprem karşısında can ve mal güvenliğinin siyasete kurban edildiği”ni söyleyen ve Cumhur İttifakı’nı hedef alan açıklamalara tepki gösterdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın iş ve hizmet yapmak yerine bahane üretmeyi, kendi beceriksizliğini sorgulamak yerine Cumhur İttifakı’nı hedef alan açıklamalar yaptırmayı tercih ettiğini bildirdiler.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Adana İl Koordinasyon Kurulu’nun “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Deprem Daire Başkanlığı kurulması teklifinin MHP’li ve AK Parti’li Meclis Üyelerince reddedildiği, deprem karşısında can ve mal güvenliğinin siyasete kurban edildiği” şeklinde ileri sürdüğü iddiaların çok çirkin bir iftira olduğunu belirttiler.

Avcı ve Ay, ortak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Büyükşehir Belediyesi’nde iki yıldır Adana tarihinin en beceriksiz, en iş bilmez ama pahalı reklamlarla, uçuk yalanlarla algı yönetiminde, başka kurumları piyon olarak kullanmada en mahir bir yönetimi bulunmaktadır. Seçildiği günden beri ‘Para yok’ diyerek ağlayan, Cumhur İttifakı’nın verdiği borçlanma yetkisini bile kullanamayan, kendi bankalarından dahi kredi alamayan, önceki dönemden kalan yatırımları yerlerde çürüten, 3 bine yakın çalışanı sokağa atan, aç bıraktığı emekçilere parasını ödemeyen ama yandaş TV’lerde pahalı programlar yapan bir çarpık zihniyetle karşı karşıyayız. Adana bu kadar zulmü hak etmiyor.”

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, devamla şunları söylediler:

“Sayın Zeydan Karalar’ın partisinin arka bahçesi kurumları konuşturarak ortaya attığı son yalanı da ‘Deprem Daire Başkanlığı kurulması teklifinin reddedildiği’ konusudur. Oysa gerçekler çok farklı. Teklif, sadece Deprem Daire Başkanlığı değil, birçok daire başkanlıklarının kurulmasını içeriyor. İkincisi, deprem dâhil birçok afetle ilgili araştırma, inceleme, haritalama, raporlama gibi çalışma alanları bulunan Afet ve Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü zaten faal olarak mevcuttur. Üçüncüsü, onay verdiğimiz Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bir yıl önce kurulmuş olmasına rağmen hiçbir faaliyeti yoktur.”

Ay ve Avcı “Bu vesileyle soruyoruz: Mevcut Afet ve Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü, Adana’mızda depremle ilgili hangi çalışmaları yapmıştır? Çalışma yapılmış da engel mi çıkarılmıştır? Afet ve Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü, hangi yetkiyi kullanmak istemiş de verilmemiştir? Bu yetkiyi kullandırmayan kimdir? Bir yıl önce onay verilerek kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı neden çalıştırılmamaktadır?” sorularını yönelttiler.

“YÖNETEMİYORSUNUZ, BIRAKIN!”

Bünyamin Avcı ve Mehmet Ay “Esasında işin aslı çok başkadır. CHP’li sayın Zeydan Karalar’ın ve kurumların asıl derdi Adana ve deprem değil; kadro açmak, yandaşlara çıkar sağlamak ve siyasi ranttır. Adana’da yaşayan herkes bunu bilmektedir. Vatandaşlarımızın size mesajı şudur: Bilimi politikaya alet, Adana’yı siyasete kurban etmeyin. Adana’nın yolları açıktır, takoz koyan sizlersiniz. Yönetemiyorsunuz, bırakın” dediler.

168 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339