Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam506
Toplam Ziyaret1668892

Gürer: “Köylü ve çiftçi şehre inemez hale geldi”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Orhanlı belde binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, “AKP iktidarı sonunda tarımı da bitirdi. Çiftçi ürettiğinden kazanamadığı için köylü şehre inemez hale geldi” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Orhanlı belde teşkilatı düzenlenen törenle açıldı. Töreni Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Orhanlı Belde Başkanı Zennur Kılıç, eski il başkanı Durali Özçelik, önceki dönem milletvekili adayı Sevgi Özbek, Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya, Gölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay, Niğde Belediye Meclis üyeleri Fatih Doğan, Erdal Aydoğan, Çağdaş Özmen ve il yöneticileri ile Orhanlı belde halkı katıldı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Orhanlı beldesinde, partisince düzenlenen belde binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının tarım politikasını eleştirdi, Türkiye ve Niğde gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

AKP iktidarının tarım politikasını eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üretici ürününü değerinde satamadığı için çiftçi sayısı sürekli azalıyor. Tarlalarda ekim azalıyor. Köylü şehre inemez hale geldi” dedi. 

DEĞİŞİKLİK ZAMANI GELDİ 

“Biz ne söylesek, ne anlatsak, yaşadığınızın sizin üzerinizdeki etkisi kadar anlatabilmiş olmayız” diyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çünkü sorunları siz yaşıyorsunuz. Eğer siz yaşadığınız sorunların farkına varıp da, ‘Ya arkadaş 20 yıldır size yetki verdik. Bir de diğerlerini deneyelim. Onlar da sorunu çözemezlerse onları da gönderelim’ diyemezseniz sorunlarınızı çözemezsiniz” şeklinde konuştu. 

FABRİKALARI SATIP, ÜLKEYİ İŞSİZLİĞE, AÇLIĞA MAHKÛM  ETTİLER 

İşsizlik sorununun artık çok büyük boyutlara ulaştığını, emeklilerin açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatlarını idame ettirmeye çalıştığını, işçilerin, dar gelirlilerin ve memurların ise kıt kanaat geçinmek zorunla kaldığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Memleketi bu hale getiren iktidar mensupları bir de kalkıp CHP ülkeye ne yaptı diye soruyor. Cumhuriyet dönemine ait kazanımları bir bir satıp fabrikaları peşkeş çekip, memleketi işsizliğe, yokluğu, açlığa mahkûm edenlere gereken cevap sandıkta mutlaka verin” diye konuştu. 

CHP heyeti Orhanlı beldesindeki açılış törenin ardından merkeze bağlı Edikli, Karatlı ve Dündarlı beldeleri ile Aşlama, Dikilitaş ve İçmeli köylerini ziyaret etti. 

GÜBRE FİYATLARI İKİ KAT ARTTI 

Gürer, ziyaret ettikleri köy ve kasabalarda çiftçilerin ve köylülerin sorunlarını dinledi. Gübre, mazot, ilaç ve tohumun ithal olduğu ülkemizde, tüm tarımsal girdi maliyetlerinin son bir yılda neredeyse iki kat arttığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Çiftçinin üretecek gücü kalmadı. Cumhurbaşkanı çıkmış ‘gübre desteğini yüzde 100 artırdık’ diyor. 7 ay önce 1800 lira olan üre gübresinin fiyatı bugün 3 bin 200 liraya çıkmış. 100 liralık gübre desteğine 100 lira daha eklense ne faydası olur? Yalnız 1200 lira olan üre gübresine 7 ay boyunca zam gelmiş ve zam durmuyor. İlaç, gübre fiyatları sürekli artarken ürettiği ürünü değerine satamayan çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Çiftçi ve köylüde para olmazsa şehre gidemiyor. Esnafta bu durumdan doğrudan etkileniyor” ifadelerini kullandı. 

 

127 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339