Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam934
Toplam Ziyaret1669320

İYİP’Lİ ÇULHAOĞLU,”ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

İyip Adana Mlilletvekili M.Metanet Çulhaoğlu,”Tarımda ve sanayide güçlülerin değil , haklıların hakkını temsil edeceğiz”dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu üreticilerimizin yanında olacağız dedi.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamada,” İyi parti çiftçilerimizi Ak Parti iktidarı gibi sandıkta hatırlayanlardan, oy pusulası olarak görenlerden olmayacaktır. İyi Parti seçim beyannamesinde, takipteki çiftçi borçlarının tasfiye edileceğini ilk açıklayan ve söz veren partidir. Bizler sözümüzün arkasında durmaya kararlıyız. İYİ Parti iktidarında; İlk önce bütün takipleri durduracağız. Bu borçları ilk aldıkları şartlar içerisinde; sübvansiyon haklarını koruyarak, faizsiz, masrafsız, bir yıl ödemesiz, ertesi yıl ise, sadece faiz ödemeli, anaparayı da, 5 yıl vadeye bölerek ödeme imkânı sağlayacağız. Ayrıca ödenen miktar kadar da, kredi imkânı sağlayacağız. Daha önce hazırladığımız, “Ulusal Tarım Master Planı’nı” uygulamaya koyacak, Neyi, nerede, nasıl ne miktarda, ne için ve nasıl bir katma değer yaratarak üreteceğinizi sizinle beraber sanayicimize de önceden söyleyeceğiz” dedi.

Tarımdaki yeni teknolojileri, üreticiyle buluşturacaklarını ifade eden Çulhoğlu şöyle devam etti:

“ Bilgi ve veri temelli, tarım-gıda değer zincirini oluşturmak için, teknoloji ve inovasyon stratejisi geliştireceğiz. Bu çerçevede, “Türkiye Tarım Büyük Verisini” oluşturup, bu veriyi araştırmacılara açacak, böylece akıllı planlama, tahmin, öngörü ve modelleme araçları oluşturacağız. İklim değişikliği ve kuraklığa karşı önlemler almak için, Türkiye İklim Değişim Modelini kuracağız. Su kaynaklarını korumak ve yeni su kaynakları yaratabilmek için Su Kaynakları Koruma Alanları oluşturacağız. Verimli tarım arazilerine sanayi bölgesi kurulmasına, plansız kentleşmeye, tarım ve orman bölgelerindeki maden arama faaliyetlerine, derhal son vereceğiz.

 Ata tohumlarımız, ülkemizin en değerli varlıklarından biridir. Ata tohumu sertifikasyonu çalışmalarına hız vereceğiz. Dünyada eşi benzeri bulunmayan tür çeşitliliğimizi belgelemek, sahiplenmek ve geliştirmek için, “Anadolu Flora ve Fauna Envanterini” oluşturup, ıslah yöntemleri geliştireceğiz. Çiftçimize kazanç odaklı bir tarımsal üretim modeli sunacağız. Ekim ve üretim sezonu öncesinde, ürünün “eşik fiyatını” açıklayacağız. Çiftçimizin ürünü daha fazla ederse, aradaki farkı “fark fiyat” olarak ödeyeceğiz. Fiyatın, eşik fiyatın altına düşmesine izin vermeyecek; “müdahale fiyatını” devreye sokacağız. Yani eşik fiyatı sınır olarak belirleyip, ürün fiyatının bunun altına düşmesine izin vermeyeceğiz.

Hayvansal ürünler için “referans fiyatını” garanti edip, bu fiyatın uygulanmasını sağlayacağız. Ne çiftçimizi ne de ürettiğini sahipsiz bırakmayacağız. Piyasaları üreticimizin lehinize düzenleyeceğiz, dengeleyeceğiz, denetleyeceğiz. Bu amaçla, iktidarı devralır almaz, ilk icraat olarak, bu görevleri yerine getirecek “Türkiye Tarımsal Ürünler Düzenleme Kurulunu” kuracağız.

İYİ Parti iktidarında, çiftçimiz üretecek, ürettikçe kazanacak, kazandıkça büyüyecek. Büyüyen çiftçilerimiz yaşadıkları zorluklarla değil, tarımdaki ihracat rekorlarıyla anılacak. Çiftçisi güçlü bir Türkiye’de sofralarımıza, kaliteli gıda ucuza girecek, yetersiz beslenen çocuğumuz, aç uyuyan insanımız kalmayacak. Çünkü bizim için güçlü çiftçi, güçlü Türkiye demektir.

Bizim iktidarımızda Haciz korkusu ile traktörünü saklamak zorunda kalan üreticiyi artık ülkemiz bir daha göremeyecektir.

Biz milletimizin dertlerini biliyor ayak basmadık yer bırakmıyor, halkından kopan iktidara inat milletimiz ile iç içe, bütün sorunları yerinde görüyoruz.

Milletimiz adına milletimizi daha da zor duruma sokan bu yönetim sisteminin son bulmasını istiyor ve hesap verebilir bir yönetim getirmek, güçlülerin değil, haklıların hakkını temsil etmek istiyoruz.

İktidarımızda getireceğimiz İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem sayesinde her zaman büyük milletimizin, milletin efendisi olan köylümüzün, üreticimizin yanında olacağız.”

 

114 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173