Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam635
Toplam Ziyaret1685390

ÖZEL,"MUHALEFETTE İİKEN DESTEKLERİ ARTIRAN TEK LİDER KILIÇDAROĞLU'DUR"

Özel, "Tarımda desteklemeyi, bu yeterli değildir, ama artıran tek liderdir Kemal Kılıçdaroğlu.Hububat desteğini artırın.' diyor. Yetmez ama bugün 8 liradan 16 liraya çıktıysa bunu Kemal Kılıçdaroğlu gündemde tuttu diye çıkmıştır"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Baş eğmeyiz, baş veririz." dediğini anımsatan Özel, "Verdiğin baş garibanın, fakirin, yoksulun, güzel insanlarımızın evlatlarının başı. Ama Trump'ın karşısında nasıl baş eğdiğini de hepimiz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü tarımsal destekleme açıklamalarına ilişkin "Yöntem Goebbels yöntemi, çakma Goebbels, bunu belletmiş, bunun üzerinden çalışıyorlar. Bütün açıklama, gübre desteğini artıracak (Bay Kemal iyi dinle.)" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun böyle bir yöntemi bulunmadığını ancak muhalefetteyken taşerona kadro verebilen, asgari ücrete zam yapabilen ve emekliye ikramiye verebilen tek lider olduğunu savunan Özel, "Tarımda desteklemeyi, bu yeterli değildir, ama artıran tek liderdir Kemal Kılıçdaroğlu... 'Hububat desteğini artırın.' diyor. Yetmez ama bugün 8 liradan 16 liraya çıktıysa bunu Kemal Kılıçdaroğlu gündemde tuttu diye çıkmıştır." dedi.

İktidarın, salgın döneminde verdiği 60 milyar liralık desteğin, 2 milyar lirasını vatandaştan topladığını, 6 milyar lirasını Hazine'den, 52 milyar lirasını ise İşsizlik Sigorta Fonu'ndan karşıladığını belirten Özel, "Bütün dünyada hazineler yardım ediyor, bir tek Türkiye'de yüzde 90'ı işçinin kumbarasından." şeklinde konuştu.

CHP'li Özel, Sayıştay'ın 2019 yılı raporunda, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyelerine verilen kredi kartlarından 3 milyon lira harcama yapıldığının tespit edildiğini anlatarak, bu konudaki sorusu üzerine bazı yönetim kurulu üyelerinin kendisine harcama yapmadıklarını bildirdiğini, kalan 8 üyeden hala yanıt beklediğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Özel, bir soru üzerine, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın, Gara'daki operasyonun bir zafer olduğuna ilişkin Twitter çalışması yaptığını" söyleyerek, "Gara'nın bir destan olması için operasyonun başarılı olması lazım." sözlerini sarf etti.

Gara'daki operasyonun gereken hassasiyet gösterilmeden ve yetkin ekipler kullanılmadan yapıldığı yönünde ciddi eleştiriler bulunduğunu anlatan Özel, bu konudaki açıklamaların kendilerini ve kamuoyunu tatmin etmediğini, operasyonun sorumlusunun "başarısızlığının bedelini ödemesi gerektiğini" savundu.

Özgür Özel, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz'ın "Devlet elbette terör örgütü mensupları arasındaki ikilikleri, ayrışmaları kullanır." sözlerini sarf ettiği hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini işaret ederek, "Onlar İmralı'ya birini yolladılar, hukuksuz bir şekilde, avukat veya aileden değil, mektup aldılar, Anadolu Ajansı'na bunu okuttular. Abdullah Öcalan'dan 'Bütün PKK'lılar teslim olsun.' diye mektup okutsan bu devletin işi. İstanbul seçimlerine karışmak devletin işi mi İsmet Yılmaz Osman Öcalan'a, 'Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorduk.' diyorlar, Erbil'deki evine TRT'nin kamerasını yolluyorlar." ifadelerini kullandı.

Başka bir soru üzerine de Özel, en çok Kovid-19 vakası görülen 5 ilde AK Parti kongrelerinin düzenlenmesinin, katılanlar açısından büyük sağlık tehdidi oluşturduğunu savunarak, "AK Parti kongreleri, Türkiye Cumhuriyeti'nde salgınla mücadele karşısındaki en büyük tehdit, engeldir." iddiasında bulundu.

Özgür Özel, başka bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken, uzay çalışmaları için ayrılan kaynağı eleştirerek, "Uzay yolculuğuna bir yılda ayrılan tutarı güne bölünce 4 milyon lira. Sarayın günlük harcaması 10 milyon lira." şeklinde konuştu.

İktidarın, anketlerde oyunun düşmesi üzerine gündem değiştirmeye çalıştığını iddia eden Özel, seçmenin aç olduğu için bunları dikkate almadığını da ileri sürdü.

CHP'li Özel, başka bir soru üzerine, İçişleri Bakanı Soylu'nun TBMM'deki konuşmasında "Gara'ya giden bir milletvekili bulunduğunu ve sorulursa ismini açıklayacağını" belirttiğini ancak açıklamadığını belirterek, "Süleyman Soylu, geliyor, kamuoyunu trollüyor, gidiyor. Olmaz ki, bir bakanın ciddiyeti olur." dedi.

68 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231