Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam433
Toplam Ziyaret1688172

MHP'Lİ DEMİRDAĞ, "KARALAR, ATATÜRK PARKI'NI BETONLAŞTIRACAKTI"

Atatürk Parkı içine kurulması düşünülen kütüphane binası için kazı çalışmaları başlatılmıştı.-MHP'li Cemal Demirdağ,"Atatürk Parkı'nda açılması düşünülen parktan vazgeçildi"dedi.


Karaisalı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Başkan Zeydan Karalar'ın aldığı tarihi hata olan bir karardan vezgeçmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Demirdağ, Atatürk Parkı'na kütüphane kurulması için kazı çalışmaları başlatan Başkan Zeydan Karalar'ın olası tepkilerden çekindiği için çalışmalardan vazgeçildiğini söyledi.
Demirdağ, "Atatürk Parkı'nda açılması düşünülen kütüphaneden vazgeçildi. Muhtemel tepkilerden çekinldiğini düşünüyoruz. Şuanda açılan yerler yeniden dolduruldu" dedi.
Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Aytaç Durak'ın Atatürk Parkı'nın altına otopark yapma girişimine Adana'da TMMOB'a bağlı mimar ve mühendis odaları başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri büyük tepki göstermiş, Durak da bu kararından vazgeçmişti.
Başkan Zeydan Karalar'ın da gelebilecek tepkilerden dolayı geri adım attığı iddia ediliyor.

YEREL BASIN OLAYIN ÜZERİNE GİTTİ
Adsana'da günlük yayınlanan İlkhaber Gazetesi muhabiri Bayram Bulut, yaptığı haberde şu ifadeleri kullandı:


ÖNCE KAZILDI, SONRA KAPATILDI

Atatürk Parkı içerisindeki yeşil alan kütüphane yapımı için önce iş makineleriyle kazıldı, sonra tekrar kapatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkı içerisine 5 Şubat tarihinde kazı çalışmaları başladı. Adanalıların meraklı gözlerle izlediği park içerisinde ki kazı çalışmalarının nedeni sonradan ortaya çıktı. Park içerisinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışmalarının kütüphane yapımı için olduğu öğrenildi. Yaşanan bu duruma Adana çevrecileri tepki gösterdi.

GÖKOĞLU: PARKIN ORTASINA YAPILMASI YANLIŞ
Adana Çevre gönüllüleri adına açıklama yapan çevre gönüllüsü Yaşar Gökoğlu, parkın yeşil alanının üzerine kütüphane yapmanın doğru bir karar olmadığını söyledi. “Park etrafında yeşil alan dışında kütüphane yapacak yer mi kalmadı?” şeklinde soru yönelten Gökoğlu, parkın ortasına, yeşil alan üzerine kütüphanenin yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

KARALAR: HENÜZ TANITIMINI YAPMADIK
Konuyla ilgili olarak, bir internet sitesine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada, "Henüz tanıtımını yapmadık. Atatürk Parkı içerisinde gençlerimizin özellikle pandemi boyunca ücretsiz yararlanabileceği, internet başta olmak üzere her türlü imkanın bulunduğu 70 metrekare büyüklüğünde kütüphane hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE GÖNÜLLÜRİNDEN YAZILI AÇIKLAMA
Bu açıklamanın üzerine Adana Çevre Gönüllüleri, yapımı devam eden çalışma ile ilgili yazılı açıklama yaparak şunları söyledi;
“Zeydan Bey'in yaptığı açıklamadaki vurgu sıralamasına göre soru sormak istiyoruz. "Henüz tanıtımını yapmadık." deniliyor. Lütfedip, ne zaman yapacaktınız? Parkın ortasındaki inşaat bittikten sonra mı yapacaktınız? İnşaat evinizin arka bahçesinde olsaydı sözümüz olmazdı. 30'lu yıllarda Jansen planıyla şehrimize kazandırılan, kentin en çok yararlanılan 85 yıllık parkın 70 metrekaresini betonlaştıracaksınız, halkın sonra mı haberi olacak yapılandan?

Belediyenin yapması gereken bütün icraatları için söz konusu olmayabilir ama bu kadar göz önünde olan ve halkı bu kadar yakından ilgilendiren bir konuda halkın görüşünü almak aklınıza gelmiyor mu? Anket çalışması, parkta yapılacak önceden duyurulmuş bir açık hava toplantısı, önceden duyurulmuş bir gündemle belediye meclisinde konuyu tartışmak gibi yöntemleri uygulamak çok mu zor? Ama bunlara ne gerek var, oy aldınız, yetki de sizde, bütün diğer belediye başkanları gibi en doğruyu da siz bilirsiniz, her şeyi de halka soracak değilsiniz ya! Böyle düşünüldüğü açıkça ortada, ne yazık ki.

Açıklamada "özellikle pandemi boyunca" ifadesi yer alıyor. Daha doğrusu, bu ifadeye sığınılıyor. Pandemi gibi geçici bir olay için kalıcı bir inşaat yapmak çelişki değil mi? Belediyelerin beton merakı biliniyor, "kalıcı bir eser bırakma (!)" isteği de. Peki, bu tür hevesleriniz için bula bula Atatürk Parkı'nı mı buldunuz? "Pandemi" deyince akan suların duracağını mı sanıyorsunuz? Yapmak istediğiniz şey, salgın şartlarının iyice ağırlaştırdığı bir zamanda geçici sahra hastanesi kurmak olsaydı, sözümüz olmazdı.
Pandemi koşullarında insanların birbirleri ile mesafeli olmaları gerektiği biliniyor. Oysa, siz gençleri 70 metrekarede bir araya getirmeyi düşünüyorsunuz. Anlaşılmıyor doğrusu. En iyisi siz bu "pandemi" söylemini bırakın, uymuyor.
Gençleri çok sevdiğiniz ve onları düşündüğünüz anlaşılıyor. Ama gençler Adana'nın her tarafındalar. Neden sadece veya ilk olarak Atatürk Parkı'na gelebilen gençleri düşündünüz? Şakirpaşa, Gülbahçesi veya Barbaros mahallelerinde yaşayan gençler daha zor durumda değiller midir? Gençler için düşündüğünüz bu değerli hizmeti oralara yapmayı değerlendirseniz?
Belediye kaynaklı yukarıdaki açıklama niyetlerinin ciddi olduğunu göstermektedir. Bizim de konuyu aynı ciddiyetle ele almamızın zamanıdır.”

KAZILAN YER TEKRAR TOPRAKLA DOLDURULDU
Bu açıklamaların üzerine Cuma günü iş makineleriyle kazılan yerin tekrar toprakla doldurularak kapatıldığı görüldü.

 

203 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406