Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam620
Toplam Ziyaret1668262

BEYAZ TV’DE KARAİSALI 2. BÖLÜM YAYINLANDI

“Yiğitler Diyarı Karaisalı” anonsuyla verilen programda Karaisalı tüm yönleriyle tanıtıldı.

Karaisalı’nın tarihi, kültürü, doğası ve yöresel yemeklerinin tanıtımının yapıldığı "Belma Belen'le Geziyoruz" programının 2. bölümü 7 Şubat Pazar günü saat 13.00'da Beyaz TV ekranlarında yayınladı.

Düşmanın giremediği ve Kurtuluş Gününün kutlanmadığı tek ilçe olma özelliği olan Karaisalı’nın 9 Oluk Mesire yeri ve Karakılıç Köyü’nden görüntüler yayınlandı.

Karaisalı’da gündem olan “Issız Dağların Sessiz Çobanı” Saadettin Öveç, Belma Belen’i dağdan topladığı nergiz demeti ile karşıladı. Belma Belen’e közde çay ikram eden Saadettin Öveç, Karaisalı’nın eski adının Çeceli olduğunu belirterek, “İlçem Çeceli” türküsünü söyledi.

Kapıkaya kanyonu ve kanyon içindeki Bahçecik Şelalesinin gösterildiği programda Karaisalı’nın en önemli simgesi olan Varda Köprüsü tanıtıldı. Belediye sosyal tesislerinde röportajların verildiği programda ayrıca sosyal tesislerde 2 görevli kadın tarafından yapılan peynirli ve patatesli sıkma yapımı anlatıldı.

Programda Yerköprü gezisinden sonra, pandemi sonrası açılacak olan Macera Park'ta meclis üyesi Abdullah Kaçar’la yapılan röportaja yer verildi.

Daha sonra Varda Köprüsünde Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın röportajı yayınlandı.

Karaisalı’da yapılan kış sporları hakkında bilgi veren Aslan, gelecekte vatandaşların ilçe merkezinde bisiklet kiralayıp, akşama kadar sürecek bisiklet turu projesini gerçekleştireceklerini, bunun dışında karavan turizmi için ortam hazırlayacaklarını söyledi.

“KARAİSALI’YA NİÇİN GELİNMELİ?”

Programda gezme, manzara, doğa sporu, piknik, gastronomi için Karaisalı’ya gelinebileceğini ifade eden Aslan, et ve et sucuğu, pirzola, içli köfte, yüksük çorbası yemeklerini yemek ve bunun yanı sıra Karaisalı salçası almak için gelinmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, sıkmanın başlı başına buraya özgü yemek olduğunu, ayrıca çöreğin ve tatlı olarak da şeker sucuğu yenilebileceğini belirterek, bisküvi ve şeker sucuğundan nasıl yenildiğini gösterdi.

Aslan, Belma Belen’in de tattığı bu yöresel tatlıya halkın ”Püskevit” dediğini söyledi.

Hambelesi de gösteren Saadettin Aslan, hambelesten Karaisalılı tatlıcının (TATLICI KÖSE) Adana’da dondurma yaptığını sözlerine ekledi.

Aslan program sonunda  Belma Belen’e ve Beyaz TV’ye teşekkür etti.

 

786 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339