Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam318
Toplam Ziyaret1668704

Fotoğraf Profesörü Bayhan, Brassai’yi anlattı

Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Sille Sanat Sarayı Kulübü’nün konuğu oldu.


Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Sille Sanat Sarayı Kulübü tarafından düzenlenen “Mehmet Bayhan Sohbetleri”nin beşincisinde, Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Fransız fotoğraf sanatçısı Brassi’yi anlattı.

Her ayın son çarşambası düzenlenen etkinlikte konuşan Prof.Dr. Mehmet Bayhan (81), Türkiye'de fotoğraf dalında Prof. unvanı alan ilk kişi.

Akademisyen Bayhan, 1889-1994 tarihleri arasında yaşayan Brassai’nin İstanbul’a da gelerek fotoğraflar çektiğini belirterek,  bu fotoğrafları da programında gösterdi. Bayhan, Brassai’nin siyah/beyaz fotoğraflarda Paris’in açık ve kapalı alanlardaki gece yaşamlarını konu edindiğini söyledi.

Bayhan,”O dönemde daha az ışıklar vardı. Şimdi ışıklar daha parlak ve güçlü, o nedenle o eski fotoğraflar şimdi çekilemiyor” dedi.

Bir fotoğrafçıda doyumsuz merakın olması gerektiğini ifade eden Bayhan, “Fotoğraf sanatçısında resim kültürü de olmalıdır. Her şeye coşkuyla, her şeyi yeniden keşfeder gibi bakmak gerekir” dedi.

Program sorular, katkı ve öneriler ile son bulurken, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. S.Haluk Uygur ile Sille Sanat Sarayı Kulübü Başkanı Reha Bilir, beş aydır online program yapan Mehmet Bayhan’ın anlatılacağı Şubat ayının son Çarşambası’ndaki programa fotoğraf sanatçılarını şimdiden davet ettiler.

 

291 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339