Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret1685296

Siz daha Kapıkaya Kanyonunu gezmediniz mi?

Yaklaşık 200 m yüksekliğindeki kanyonun ortasından Çakıt Çayı geçmektedir. 20 km uzunluğundaki kanyonun, 7 kilometresi yürüyüşe açıktır. Kanyonun etrafı zakkum, çınar ve çam ağaçları ile çevrilidir.



Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesinde Kapıkaya köyünde bulunan kanyon. Kanyonu Seyhan Nehri'nin kollarından Çakıt Deresi açmıştır. Çakıt Deresi, Seyhan Nehri'nin Batı koludur. Pozantı Boğazından dağlık alanlara doğru uzanır. Kanyon Varda Köprüsü'ne 2 km uzaklığındadır.
Yaklaşık 200 m yüksekliğindeki kanyonun ortasından Çakıt Çayı geçmektedir. 20 km uzunluğundaki kanyonun, 7 kilometresi yürüyüşe açıktır. Kanyonun etrafı zakkum, çınar ve çam ağaçları ile çevrilidir.
Adana şehrinin sınırları içerisinde olmasına karşın, halkı dahil pek az kişi tarafından bilinen Kapıkaya Kanyonu, görenler açısından hayretle incelenmektedir. Adana şehrinin gizli kalan güzellikleri içerisinde bulunan bu kanyon, Karaisalı ilçesinin dışında bulunuyor. Kapıkaya Kanyonu'na ilk kez gelen ve ziyarette bulunan kişiler, gördüklerine hayran kalmaktadır. Son zamanlarda yapılan pek çok tanıtımlar ile Kapıkaya Kanyonu ilgi odağı haline gelmiştir. Buna bağlı şekilde kimi zaman kanyonda belli bir kalabalığın oluştuğunu belirtmek mümkündür.

Kapıkaya Kanyonu Nedir?

Kapıkaya Kanyonu; Karaisalı Kaymakamlığının yapmış olduğu araştırmalardan sonra 2011 senesinde projelerle turizme kazandırılmış durumdadır. Dağcılar, doğaseverler, kanyon tutkunları, doğa yürüyüşçüleri tarafından çok sık bir şekilde ziyaret edilmektedir. 2014 senesinde yapılan barajla beraber kanyon daha eşsiz bir görüntüye sahip olmuştur.

Yürüyüş parkuru bulunan kanyonun kimi bölümlerinde dar yollar yer almaktadır. Doğal yapısına zarar verilmeyerek genişletilmiş olan kanyon, tam anlamıyla doğa harikasıdır. Kanyonun bazı bölümlerinde 5 metre civarında köprüler yapılarak, 400 metrelik bölüme de korkuluklar yapılmıştır. Kanyonun 7250 metrelik kısmı turizme kazandırılmış olup, yürüyüş alanları ile zenginleştirilmiştir. Çakıt deresinin yer aldığı kanyonun uzunluğu toplam 20 kilometre civarındadır.

Kapıkaya Kanyonu Nerededir?

Kapıkaya kanyonu; Adana şehrinin Karaisalı ilçesinde yer almaktadır. Bu kanyon; Adana şehir merkezine yaklaşık olarak 52 kilometre, Karaisalı ilçe merkezine ise yaklaşık olarak 6 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Kapıkaya Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Kapıkaya Kanyonu; Karaisalı ilçesinde yer almaktadır. İlçeye yaklaşık olarak 6 kilometre uzaklıkta yer alması, ulaşımı da kolaylaştırmaktadır. Ancak buraya dolmuş, otobüs benzeri ulaşım araçları gitmemektedir. Bu yüzden de özel arabayla gitmek en doğru ulaşım vasıtası olacaktır.


Kapıkaya Kanyonu Nasıl Oluşmuştur?

Kapıkaya Kanyonun oluşmasında; akarsular ve tektonik çöküntüler rol oynamıştır.

Kapıkaya Kanyonu Tarihi Eser ya da Milli Park mıdır?

Kapıkaya Kanyonu tarihi eser veya milli park değildir.

Kapıkaya Kanyonu girişi, ücretsizdir. Kapıkaya Kanyonuna gitmek isteyenler, ücretsiz bir şekilde kanyonu gezebilirler.

Kapıkaya Kanyonu Ziyaret Saatleri
Kapıkaya Kanyonunu gezmek için herhangi bir ziyaret saati sınırı bulunmamaktadır.

Kapıkaya Kanyonunun Hikayesi ya da Efsanesi Var mıdır?

Kapıkaya Kanyonunun hikayesi ya da efsanesi bulunmamaktadır.

380 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231