Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam239
Toplam Ziyaret1679358

Kılıçdaroğlu,"Özür Dile Erdoğan"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve başörtülü CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, Erdoğan'ın vitrin mankeni sözlerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Vitrin mankeni gibi başörtülü kadınları yanına alarak vatandaşı kandırdığı" yönündeki sözlerine sosyal medyadan da yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Kadınlar hangi partide siyaset yapacaklarına kendileri karar verir. Kadınlara istikamet çizmek, ne giyeceklerini, nasıl yaşayacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir! #ÖzürDileErdoğan" dedi.

Erdoğan'dan 'vitrin mankeni' çıkışı
Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada Sağlar'ın sözlerine tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sırasında yanında CHP'nin başörtülü yöneticileri vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" ifadelerini kullandı.

Kılıç'tan tepki: "Biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum"

Erdoğan’ın sözlerine yanıt, dün Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan CHP’nin başörtülü Sevgi Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum;

İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!”

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613