Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1000
Toplam Ziyaret1669386

GESAM yeni yıla “Hoş Gel Yeni Yıl” sergisi ile girdi

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığı tarafından açılan interaktif sergide 55 sanatçının 97 eseri yer aldı.




GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan,“Yüzyıllardan bu yana insanların hayatında sanat hep var olmuştur ve ruhumuza tatlı bir dokunuşla bizleri var etmiştir sanatsız bir yaşam düşünülememektedir. Zorlukları ve sıkıntıları geride bırakmak temennisiyle daha güzel daha yaşanabilir bir Dünya için el ele verelim" dedi.

 

Vahit Şahin

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığı 2021 yılına “Hoş Gel Yeni Yıl” sergisi ile girdi.
Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan,2020 yılının Dünya genelinde hiç kimse için iyi geçmediğini, başta Covit 19 pandemisi olmak üzere, kadın cinayetleri, çocuk istismarları, hayvan hakları ihlalleri, orman yangınları sel ve deprem felaketlerinin ardarda geldiğini belirterek,”Pandeminin etkisi ile sevdiklerimizi kaybetmemizin acısının yanı sıra sağlık sorunları bozulan eğitim sistemi, ekonomik sıkıntılar, bedensel sağlığımız gibi ruhsal sağlığımızı da etkilemiştir. Bu yüzden fiziksel olarak gerçekleştiremediğimiz, bitme noktasında olan sosyal ve sanatsal faaliyetlerimizi internet aracılığı ile sanal ortamda icra etmeye çalışmaktayız” dedi.
En kısa zamanda bir araya gelerek sanatı yerinde yaşayıp o havayı soluyabilmeyi umduklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
“ 2020 hiç Hoş geçmedi bu nedenden dolayı İnteraktif serginin adını “Hoş Gel Yeni Yıl” olarak adlandırılarak sanatseverlerin beğenisine sunduk. GESAM Adana Şube Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen interaktif serginin sanatçılar ve izleyiciler tarafından yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu etmiştir. Hiçbir şey eskisi olmayacak deniliyor. Biz de yeni normal yaşama göre hareket ediyoruz. Online sergimizle daha çok sanatçı ve sanatsevere ulaşıyoruz. Katılımlar daha yüksek oluyor ve daha çok insan sergimizi izliyor. Bir kez daha gördük ki yüzyıllardan bu yana insanların hayatında sanat hep var olmuştur ve ruhumuza tatlı bir dokunuşla bizleri var etmişti. Sanatsız bir yaşam düşünülememektedir. Zorlukları ve sıkıntıları geride bırakmak temennisiyle daha güzel, daha yaşanabilir bir Dünya için el ele verelim. Mutlu kadınlar, çocuklar, hayvanlar, yemyeşil ormanlar, eğitimli insanlar ve sahnede sanatçılar olduğu bir dünya olması dileği ile 2021 Yılının Tüm Dünyada sağlık mutluluk başarı ve barış getirmesini diliyoruz.”
Hoş Gel Yeni Yıl İnteraktif Sergisine katılan sanatçılar şuınlar:
Gülşen Doğan,Prof.Dr. Osman Altıntaş, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu,Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Yağcı,) Sema Erdoğan,Umut Yağcı, Nazime Duman Aslan,Bilge Öztoplu, Nermin Bakmaz, Yetkin Yağcı, Saliha Yeşilköy, Semra Aysen, Ferah Eker, Fatma Nazan Özsaka, Ayşe Sezen, Hasan Çakır, Meryem Kızılyer Pırlak, Şirin Kılıç,Döndü Işıl Doğan, Tevfik Gökdemir, Yurdagül Sidal, Tezcan Ballı Çardak, Meftune Çekem,Hasan Erdoğan, L. Berrak Ertunçay, Fahri Demir, Mehmet Rıza Ünlü, Başak Yiğenoğlu, Sibel Çakar, Mehmet Nuri Börüban, Gönül Özman, F. Hümeyra Keskin, Fatma Akyüz Güher, Nesrin Trak, Eda Şengül, G. Nevin Narin, Sezgi Talân Koç, Dr. Öğr. Gör. Melike Bakar Fındıkçı, Nevin Arıkoğlu, Zeliha Seval Özpek, Şahnaz Yılmaz, Gülderen Kaplan, Emine Kasap Karakoç, Doç. Dr. Meltem Katırancı, Can Akın, Menekşe Sümer, Mustafa Ali Kasap, Öğr. Gör. Lerzan Saya, Hıdır Yağcı, Hüsniye Ceylan, Emine Özdemir, Kahraman Ecevit Üresin, H. Nur Yırtıcı, Ecaterina Nicolau ve Nezih Demirtepe.

224 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173