Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam110
Toplam Ziyaret1681195

Sıtkı Polat, Körkün Vadisinin kirliğine dikkat çekti

Polat, “Çevrecilerimize, vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, ilçe ve il kamu ve yerel yöneticilerimize kadar olan tüm sorumlularımızı ivedi olarak önlem alınması için göreve davet ediyorum” dedi.




İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyesi Sıtkı Polat, Karaisalı’nın Körkün Çayı ve kanyonu etrafında oluşan çevre kirliliğine parmak basarak, “Çevrecilerimize, vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, ilçe ve il kamu ve yerel yöneticilerimize kadar olan tüm sorumlularımızı ivedi olarak önlem alınması için göreve davet ediyorum” dedi.

Polat, şunları kaydetti:

“Hadislerimizden birinde şöyle der; “Temizlik İmandandır”. Doğup büyüdüğüm, çocukluk yıllarımda çimdiğim ve balık tuttuğum Körkün Kanyonunun bir tarafta doğa güzelliğini anılarımda ararken, diğer tarafta kim veya kimler tarafından kirletildiği belli olmayan ve resimlerimde de görüntülediğim o güzelim doğa harikası vadiler sorumsuzlar tarafından kirletilerek kullanılamaz hale getirildiğine üzülerek şahit oldum.

Bu pisliklerini bırakan kişi veya kişiler acaba kendi yaşadıkları mekanlarda da aynı çöpleri gelişigüzel ortamlara bırakıyorlar mı? Merak ediyorum.

Böyle güzelim doğa harikası yerlere gelen bay ve bayanlar size sesleniyorum; Bu ülke bizim, ortamlar bizim. Yani hepimizin. Siz ve sizler bu ortamlarda yiyip içip artıklarınızı gelişigüzel yerlere savurup atarsanız yarın sizden sonra gelen nesiller size çok kötü beddualar edeceklerine kaniyim.

Ben de diyorum ki; ayda yılda  gelip o çocukluk ve gençlik yıllarımı geçirdiğim doğa ortamlarını gördüğümde o eski doğa güzellikleri ile karşılaşmayı beklerken kirletilmiş ortamlarla karşılaşıyorum.

Buraları kirletmeye hiç ama hiç kimsenin hakkı yok. Kültürümüze de sağdıracak bir davranış biçimi değildir.

Bu ortamların daha temiz kullanılmasını sağlamak ve kirliliği önlemek adına; Çevrecilerimize, vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, ilçe ve il kamu ve yerel yöneticilerimize kadar olan tüm sorumlularımızı ivedi olarak önlem alınması için göreve davet ediyorum.”

524 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398