Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi27
Bugün Toplam866
Toplam Ziyaret1687375

Özer'den Şafak'a ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon'a Müdür Vekili olarak atanan Zühtü Şafak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.




Geçen ay Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon'a Müdür Vekili olan Zühtü Şafak, Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne idareci sıfatı ile "Kuruluş Müdür vekili" olarak, görevlendirilmişti.

Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ne yapmaktadır?

Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü 16 Haziran 2011 tarihinde, hizmete girmiştir.

Kuruluş, 13 yaşının üzerinde her türlü zihinsel ve fiziksel engelli bireye hizmet vermektedir.

Kuruluş, Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü açık alan olarak düzenlenmiştir. Kuruluş bünyesinde sosyal yaşam alanları, engelli olan ve olmayan bireylerin kaynaşmasını ve ortak yaşam standartlarının yükseltilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla kuruluş merkezinde her türlü grup faaliyetleri (Oyun, drama, resim, müzik, okuma-yazma, ahşap boyama, bahçe bitkileri yetiştirme), sosyalleşme çalışmaları (Oyun, iletişim kurma, yardımlaşma, paylaşma), engelli aileleri için eğitim çalışmaları (Ailenin istekleri doğrultusunda seminerler düzenlenmesi), sosyal aktivite çalışmaları (Sinema, tiyatro, gezi, piknik, takım ve bireysel spor faaliyetleri) düzenlenmesi planlanmaktadır.

İdari bina üç katlı olup bu alanlarda; Sosyal servisler, büro, Konferans ve sinema salonu, Fizik tedavi odası, Doktor odası, revir, karanlık oda, duyu odası, grup eğitim odaları, İş eğitim odaları, aletli spor salonu. Personel yemekhanesi, mutfak, çamaşırhane, kuaför, jenaratör odası, banyo ve tuvaletler bulunmaktadır. Banyo ve tuvaletler engellilerin kullanımı için ayrı olarak düzenlenmiştir.

Yaşam birimi olarak adlandırılan 5 adet tek katlı bina mevcuttur. Yaşam birimlerinde; Yatakhane, yemekhane, mutfak, çamaşır odası, banyo, tuvalet bulunmaktadır. Her binanın ön alanında dinlenme mekanı olarak düzenlenen oturma alanı ve dinlenme salıncakları mevcuttur. Açık alanda ise çocuk oyun parkı ve hobi bahçesi bulunmaktadır.
Öfke kontrol odası ise (nezarethane) yangından sonra kapatıldı.
 

392 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382