Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam186
Toplam Ziyaret1680393

DSP 35. yaşında

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Ülkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakça bir düzen için çıktığımız bu zorlu yolda Türkiye’nin yerli solu olarak yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

35 yıl önce 14 Kasım 1985’te kurulan Demokratik Sol Parti (DSP) kuruluşun törenle kutlayacak.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 35. Yıl nedeniyle örgütlerine gönderdiği mesajında, “Cefakar Demokratik Sol Partililer,12 Eylül faşizminin güdümüne girmeden, gerçek anlamda laik cumhuriyetin değerlerini ve Atatürk ilkelerini rehber edinerek çalışanların hak mücadelesi ile vücut bulmuş Demokratik Sol düşünce, 14 Kasım 1985'te resmen Partileşerek Türk siyasi hayatında yerini almış ve o günden bu yana ülkemiz ve milletimiz için çözüm üretmeye devam etmektedir. Hepiniz yakından biliyorsunuz ki siyaset, ekonomi-politikaların ifade tarzıdır. Ekonomi ise emek ve sermaye ikilisinin bir arada olması ve dayanışması ile anlam kazanabilir. Kısacası sermayenin olmadığı yerde emeğin, emeğin olmadığı yerde sermayenin tek başına bir karşılığı olamaz. Yaşam var olduğu müddetçe emek ve sermaye var olacaktır. Emek ve sermaye var olduğu müddetçe sağ ve sol kavramları olmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Aksakal şunları kaydetti:

“Ülkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakça bir düzen için çıktığımız bu zorlu yolda Türkiye’nin yerli solu olarak yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Egemen sermaye sisteminin içimizdeki uzantıları istedikleri kadar bizi görmezden gelsinler, güneş balçıkla sıvanmaz. Halkımız DSP’yi tanıyor, iyi biliyor. Bugün partimizin 35. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Büyük devlet adamı Bülent Ecevit’in liderliğinde ülke yönetiminde üç kez yer almış olan DSP’nin Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en önemli güvencesidir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak bu güzel Cumhuriyeti bizlere emanet eden Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi,Partimizin kurucusu Bülent Ecevit'i, ilk genel başkanımız Rahşan Ecevit'i saygı ile yad ediyorum. Partimizde bugüne kadar emek vermiş tüm üyelerimize en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Demokratik Sol Parti'nin 35 yaşını coşkuyla kutluyorum.”


ADANA’DA ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULACAK

DSP Adana İl Başkanı Selami Gördebil ise, yarın saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelen bırakarak saygı duruşunda bulunacaklarını söyledi.

123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704