Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam822
Toplam Ziyaret1669208

Çulhaoğlu:”Milletimiz gerçekleri bilmelidir”

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Bundan böyle Bakanlıkların nereye ödenek harcadıklarını vatandaşımız bilemeyecek, bu gizlilik niye?”diye sordu.

 Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“18 yıldır hesap vermeden, mali saydamlığı ortadan kaldıran, güçler ayrılığı ilkelerini yok sayarak bildiğinden şaşmayan, ülke ekonomisini uçurumun eşiğine getiren, Türk Devletinin temel taşları ile oynayan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemi ile de yapılan yatırım tutarlarını milletinden gizlemek isteyen Ak Parti, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine getirdiği Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifini yine çoğunluk oyları ile kendileri kabul etti.

Bu yeni kanuna göre bundan böyle bütçe hazırlama sürecinde Bakanlıklar bir sonraki yıl ödeneklerini nereye harcayacaklarını gösteren Fonksiyonel sınıflandırma tablolarına artık yer vermeyecekler. Bundaki amaç ise; geçmediğimiz hazine garantili köprü ve otoyollar ile yatmadığımız şehir hastaneleri gibi işler için yandaş müteahhitlere ödenen yüksek maliyetli paraları her türlü tartışmadan uzak tutacaklar ve gerçekleri oy aldıkları insanlardan bile gizleyerek bunların bilinmesini engelleyeceklerdir.

Milletimiz gerçekleri bilmelidir ve kendisine hizmet etmek için siyaset yapanların yaptığı işlerden haberi olmalıdır. Senelerdir hazinemizin içi betonlaşmaya kurban edilmiş, işçi, memur, çiftçi, dar gelirli ve esnafımızdan zor günlerinde bile esirgenen paralar 5 müteahhidin emrine sunulmuştur. Milletimizin özellikle Yap-İşlet-Devret modeli ile özel sektöre yaptırılan işlerde ne kadar menfeatinin olduğunu bilmeye hakkı vardır. Devleti yönetenler şeffaf ve hesap verebilir olmalıdır. Bu güne kadar bunların bilinmesinden korkan bir iktidar hiç gelmedi ülkemize.

İşte bunun için İyi Parti olarak biz; Yapacağımız işlerde milletimizden hiçbir şeyi gizlemeden, milletimiz ile birlikte, Açık, Şeffaf ve Hesap Verebilir Güçlü Parlamentonun tesis edildiği, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistemi İstemekteyiz. “

 

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339