Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam483
Toplam Ziyaret1688222

Kaymakam Mehmet Kaya, Çiftçiler Günü'nü kutladı

Karaisalı Mehmet Kaya, Kuzgun Köyünde seracılık yapan Abdurrahman ve Raziye Evren çiftini ziyaret ederek, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü tebrik etti ve bağında bahçesinde emek veren tüm çiftçilere teşekkür etti.



Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Karaisalı'nın Kugun Mahallesinde seracılık yapan aileyi ziyaret ederek, onların ve tüm çiftçilerin gününü kutladı.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, "2018 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Genç Çiftçi Projesi ile Karaisalı'nın Kuzgun Mahallesinde Abdurrahman ve Raziye Evren için yapılan 1.000 m2'lik sera, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün teknik destekleri Evren çiftinin de emekleri ile 2.000 m2 alanda bulunmaktadır. Genç Çiftçi projesi kapsamında başarılı bir proje olarak değerlendirdiğimiz bu örtü altı tarım faaliyeti bölgemizde de yeni çiftçilerimize örnek teşkil etmekte yeni yatırımların bölgemize çekilmesine katkı sunmaktadır" dedi.
Bu projedeki başarının kaynağı olarak Raziye Evren'i işaret eden Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, "Kadınlarımız evlerinde çocuklarını serada da sebzeleri yetiştirmektedir. Evlerinde tüketici konumundan artık üretici konumuna geçen kadın çiftçilerimiz hane ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" diyerek 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü tebrik etti ve bağında bahçesinde emek veren tüm çiftçilere teşekkür etti.
Kaymakam Mehmet Kaya çiftçi Raziye Evren'e Karaisalı'nın sembolü haline gelen Varda Köprüsü'nün çerçevceli fotoğrafını hediye etti.

335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406