Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam309
Toplam Ziyaret1667951

CHP’li eski vekilden partisine sert eleştiri

24. Dönem CHP Adana Milletvekili Turgay Develi,", “CHP kapatılsın diyenler şimdi CHP yönetiminde” dedi.

Vahit Şahin

24. Dönem CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP’nin içinde bulunduğu durumu, “Yıkıma giden uzun ince yol” olarak nitelendirerek, "CHP kapatılmalı, sırtındaki bagajları taşıyamıyoruz, partiyi kapatıp vakfa dönüştürelim. Yeni bir parti kuralım" diyenler şimdi parti yönetiminde, 'iktidara yürüyoruz!' diye kurultay toplayıp, yürüyorlar. Hedef iktidar mı yoksa daha önce söyledikleri mi bilmiyoruz” dedi.

Develi yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP’nin adayı olarak gösterilmesi çalışmalarına değinerek, “1995 yılında The Guardian’a verdiği röportajda “Cumhuriyet döneminin sonu geldi” diyerek yaşadığımız bu günleri oluşturanların önde gelenlerinden olan Abdullah Gül’ün, şimdi o hedefi yakalamasına ramak kalan Erdoğan’ın “yoldan çıkmasına” karşı yapılan koalisyona üye yazılarak, yıkmaya çalıştığı Cumhuriyetin yıkılmasını önleyecek aktörlerden önemli birisi olarak pazarlanmaya çalışılmasını başka kim sağlayabilirdi ki? 2002’den sonra görev yaptığı Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koltuklarındayken ülkemizi yok eden yasaların çıkarılması, uygulanması ve imzalanması aşamasında birinci dereceden sorumlu olan birisi yıllarca bunun için çalıştıktan sonra, Cumhuriyetin yıkılmasından ancak mutlu olabilir sadece. Eseridir nihayetinde. İşte o Abdullah Gül'ü Cumhuriyet savunucusu olarak göstermeye çalışıyorlar şimdi. Zorlamayın. Olmaz. Doğanın kanununa aykırıdır"

Develi, “Gariptir ki doğanın kanununa aykırı bu zorlama CHP içindeki bazı mukimlerince seslendiriliyor. Sürdürülen buna benzer paralel bir başka zorlamada ise, işgal ordularını savaş meydanlarında yenerek kurduğu devlet dünyanın en saygın ulusları arasında yerini alırken; ekonomisi güçlü, yargısı saygın, politikacısı namuslu, gelecek umudu olan bir ulus yaratan Atatürk’ün anti-emperyalist bilinci CHP’den kazınmaya çalışılıyor” dedi.

"CHP kapatılmalı, sırtındaki bagajları taşıyamıyoruz, partiyi kapatıp vakfa dönüştürelim. Yeni bir parti kuralım" diyenler şimdi parti yönetiminde, 'iktidara yürüyoruz!' diye kurultay toplayıp, yürüyorlar” diyen Develi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hedef iktidar mı yoksa daha önce söyledikleri mi bilmiyoruz. Bir açıklama yapmadılar. Her açıklama ile Gül'ü CHP'lilerin zihnine yamayıp geleceği onun adı ile ilişkilendirerek, CHP üzerinden düzenlerini kurtarmaya çalışanların çabası sonuç verirse iki aşamalı bir gerçekle yüzleşeceğiz: 'Benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet diğeri CHP' diyen Atatürk'ün iki eseri de tehlikededir. CHP, Cumhuriyeti yıkmak için yapılan en kapsamlı, en temel saldırıların başındaki Gül'ü koruyup kollayıcı siyasi bir figür olarak değerlendirdiğinden, bunu yaparak, kendi varlık sebebini de inkar etme gerçeği ile yüz yüze bulunmuyor mu? Cumhuriyeti yıkmak temel motivasyonu olan birisi, Cumhuriyeti koruması gereken partinin koruması altında. Bunu başarırlarsa, Türkiye’nin siyasal omurgasının kırılacağını biliyorlar. Biz de biliyoruz. Ancak IMF, Dünya Bankası gibi uluslarüstü kurumların temsilcilerine ne kadar koltuk, ne kadar dümen bahşedilirse edilsin, partinin anti emperyalist bilinç ile donanmış bünyesi bunu reddeder. Görecekler.”

125 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339