Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam316
Toplam Ziyaret1668702

Altınoran, yeni sanat sezonunu açtı

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, bu sezon Mehmet Bayhan Sohbetleri, Görünmeyeni Gösteren Fotoğraf Atölyesi, Fotoğrafik Düşünme Tarihi, Temel Sanat Tarihi Atölyesi ve Yüz Yüze Fotoğraf atölyeleri ile çalışmalarını sürdürecek.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, korona şartlarını dikkate alarak sezonunu zoom programı vasıtasıyla online etkinlikle açtı.
Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. S. Haluk Uygur, platform olarak ayrıca Altınoran Galeri’nin Ekim ayından itibaren perşembe ve cuma günleri saat 16- 21 arası açık olacağını ve Adana ve Türkiye'den önemli sergileri pandemi şartlarını koruyarak izlenebileceğini ve fotoğraf çalışması için stüdyonun kullanabileceğini söyledi.
Uygur, “Etkinlikleri online yapma zorunluluğunun olumlu yanı ise, aynı anda dünyadaki bir çok kişi ve kuruluşla buluşma imkanı sağlaması. Biz de bu imkanı kullanarak Sille Sanat Sarayı ve Tekin Ertuğ Atölyesi ile birlikte çalışma imkanını oluşturduk” dedi.
Uygur, yapacakları online etkinlikleri şöyle anlattı:
“Mehmet Bayhan Sohbetleri: Sille Sanat Sarayı ile birlikte yapacağımız bu etkinlik her ayın 4. Çarşambasında saat 20.00'de olacak.
Görünmeyeni Gösteren Fotoğraf Atölyesi:
Tekin Ertuğ atölyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu etkinlik hem teorik hem de üretime yönelik bir çalışma. Felsefe, sanat ve fotoğraf tarihi ile iç içe sanal ortamda etkileşerek eser üretmeyi hedefleyen bu atölye geçen hafta çalışmasına başladı.
Fotoğrafik Düşünme Tarihi:
Sadece teorik olan bu atölyede, fotoğrafı bir teknik olarak ele almaktan öte bir düşünme sistematiği olarak görmenin yaslandığı binlerce yıllık bir geçmişi tartışacağız. Zoom üzerinden yapılacak olan bu atölye 30 Eylül 2020 tarihi saat 19'da ilk toplantısını yapacak.
Temel Sanat Tarihi Atölyesi:
Sanatın Aktuel Tarihi isimli kitabımın temel olduğu konuları paylaşacağımız bu atölye de ekim ayı içerisinde başlayacak.
Yüz Yüze Fotoğraf:
En fazla 3 kişiyle yapılacak olan bu çalışma fotoğraf tekniklerini, bizzat uygulamanın içinde tartışacağımız ve sonunda Adana'yı anlatan bir proje haline getireceğimiz bir etkinlik olacak.
Şimdilik daha çok uzaktan olacak etkinliklerimiz şartlar değiştikçe yaşama uyum sağlayacak şekilde değişecek.”

181 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339