Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam387
Toplam Ziyaret1668029

DSÖ, "Pandemiyle yaşamayı öğrenmeliyiz"

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, "Pandemiyle başa çıkmanın en önemli yolu onunla yaşamayı öğrenmekten geçiyor" diyen Kluge, "ülkelerin beklediği olumlu mesajın salgının er ya da geç bitecek olmasıdır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Covid-19 salgınının Ekim ve Kasım aylarında daha ölümcül seyredeceğini açıkladı.

AFP'ye konuşan Kluge, aşıyla pandeminin son bulacağına dair kanının yanıltıcı olduğunu belirtti ve mevcut aşı adaylarının tüm nüfus grupları üzerinde beklenen olumlu sonucu vermeyebileceğini kaydetti.

"Pandemiyle başa çıkmanın en önemli yolu onunla yaşamayı öğrenmekten geçiyor" diyen Kluge, "ülkelerin beklediği olumlu mesajın salgının er ya da geç bitecek olmasıdır" ifadelerini kullandı.

DSÖ Avrupa masası 55 üye devletle pazartesi ve salı günleri düzenleyeceği toplantılarda salgınla mücadelenin yanı sıra önümüzdeki 5 yılın stratejisini masaya yatıracak.

Son haftalarda Avrupa'da Covid-19 vaka sayısı, özellikle İspanya ve Fransa'da keskin bir artış gösterdi. Sadece 11 Eylül Cuma günü DSÖ Avrupa bünyesindeki 55 ülkede 51 binden fazla vaka tespit edildi. Bu rakam Nisan ayındaki salgının zirve noktasından daha yüksek.

Dünya Sağlık Örgütü, 14 eylül günü ise dünya genelinde Covid-19 vakalarında 307 bin 930 hasta ile salgının başından bu yana en yüksek rakamın görüldüğünü açıkladı.

Vaka sayısındaki artışa karşın, can kaybı rakamları, günlük 400-500 ile Haziran ayı başındaki seviyelerde seyrediyor.(Kaynak:Euronews)

128 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436