Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1006
Toplam Ziyaret1669392

CHP,“HİZMETİN ÖNÜNDE DURMAYALIM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Meclis toplantısında yaşanan arbedeyi hiç kimsenin onaylayamayacağının altını çizen Çelebi, diğer siyasi partilerin il başkanlarına ve meclis üyelerine çağrıda bulundu. Çelebi, “Gelin Adana’yı daha yaşanabilir, mutlu, huzurlu insanların refah içinde yaşadığı bir kent haline hep birlikte getirelim. Siyasi kaygılarla, bu hizmetlerin önünde durmayalım. Çünkü Adana bugüne dek çok zaman kaybetti ve artık kaybedecek zamanı da kaynağı da kalmadı. Sizin de amacınız halkımıza hizmetse, el ele verelim, Adana’yı marka kent yapalım” dedi.   

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kamuoyuna…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Meclis toplantısında arzu edilmeyen olaylar yaşanmıştır.

Adana halkına hizmeti amaçlayan 6 milyon dolarlık hibe ve belediyenin bir müteahhit firmaya önceki dönemden kalan borçları kapatmayı amaçlayan gayrimenkul takasını içeren maddelerin görüşülmesi sırasında çıkan tartışma, gerçekleştirilen oylama sonrasında arbedeye dönüşmüştür.

Bu, hiç kimsenin isteyebileceği ve onaylayabileceği bir durum değildir.

Öncelikle bilinmelidir ki,

Sözkonusu iki madde de Adana halkına hizmet için gündeme getirilmiştir.

Her iki maddenin meclisten geçmesi konusunda parti grupları arasında anlaşmaya varılmış ve geçen ay komisyona havale edilmesine karşın, bu maddeler yasal süresi içerisinde ilgili komisyonda sonuçlandırılmamıştır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar da yasanın kendisine verdiği yetkiyle bu maddeleri Meclis gündemine resen getirmiştir.

Biri 6 milyon dolarlık hibeyi, ve belediye üzerindeki borç yükünü hafifletecek maddelerin komisyonda bekletilmesi çok manidardır.

Mecliste ve komisyonda çoğunluğa sahip olan Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP gruplarının, belediye için acil öneme sahip bu maddeleri komisyonda bekletmesi, “Adana’ya hizmet” söylemleriyle uyuşmayan bir tutumdur.

Bu tutumlarını sorgulamak yerine belediye başkanımızın, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanmasına karşı çıkan meclis üyeleri, meclisin işleyişindeki usullere aykırı davranışlarla, meclis toplantısını provoke etmişlerdir.

AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan ile meclis üyesi Ozan Gülaçtı’nın tehditkar söylemlerle Belediye Başkanımızın da bulunduğu kürsüye doğru ilerlemesi bu durumun en somut örneğidir.

Bu durum kamera kayıtlarında açıkça görülmektedir.

Meclis üyemiz Sedat Gül’ün Sayın Ozan Gülaçtı’yı yerine oturtmak için gereksiz  hamlesinin ardından AK Partili Furkan Bozkurt’un saldırgan tutumu yaşanan arbedenin asıl nedenidir.

Hiçbir şekilde onaylamadığımız bu görüntüler Sayın Bozkurt’un saldırgan tutumu nedeniyle yaşanmış, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin dişinden darbe almıştır.

AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Ay, kamera kayıtlarında açıkça görülen tüm bu gerçekliklere karşın hastane önünde yaptığı talihsiz açıklamayla yaşananları siyasi şova dönüştürmüştür.

Sayın Ay, ne yazık ki söylemleriyle ortamı sakinleştirmek yerine gerilimi artırmıştır. Bunun Adana’ya yararı yoktur. Hele hele hakaretamiz açıklamaların hiç kimseye yararı yoktur.

Hiçbir şekilde onaylamadığımız bu yaşananlarda bir eşkıyalık varsa onu kimin yaptığı ortadadır.

Sayın Ay’ı, gerçeği çarpıtmaya yönelik bu talihsiz sözlerinden dolayı kınıyoruz.

Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında tüm parti gruplarının sağduyulu bir anlayış sergilemesi ise takdire şayandır.

Meclis Üyemiz Sayın Sedat Gül gereksiz davranışı nedeniyle Meclisten özür dilemiş, dişi kırılan Saimbeyli Belediye Başkanı sayın Mehmet Şahin Gökçe, çok yapıcı bir konuşma yaparak gerilimi sonlandırmış ve dişinin meclis üyemiz tarafından kırılmadığını beyan etmiştir.

Sayın Furkan Bozkurt’un ve İl Başkanı Sayın Mehmet Ay’ın da aynı olgunluğu göstereceğine inancımızı koruyoruz.

Diğer siyasi partilerin il başkanlarına ve meclis üyelerine çağrımızdır:

Siyasi anlayışlarımız farklı olsa da hepimizin ortak amacı halkımıza hizmet etmek.

CHP olarak biz Adana’yı yaşanabilir bir kent haline getirmek için mücadele ediyoruz.

Adana’nın sorunlarını biz de biliyoruz, siz de biliyorsunuz.

Bu sorunları hiç kimse tek başına çözemez. Siyasi rekabet elbette her zaman olacaktır ancak, bu rekabet halka hizmeti önlememeli.

Adana’nın, Adanalıların yararına olan, belediyemizin yükünü hafifletecek hizmetlere destek vermek bu kentin geleceği için hepimizin sorumluluğudur.

Biz Adana’yı da hemşehrilerimizi de çok seviyoruz.

Gelin Adana’yı daha yaşanabilir, mutlu, huzurlu insanların refah içinde yaşadığı bir kent haline hep birlikte getirelim.

Siyasi kaygılarla, bu hizmetlerin önünde durmayalım.

Çünkü Adana bugüne dek çok zaman kaybetti ve artık kaybedecek zamanı da kaynağı da kalmadı.

Sizin de amacınız halkımıza hizmetse, el ele verelim, Adana’yı marka kent yapalım.”

 

138 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173