Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam400
Toplam Ziyaret1679519

"Muharrem İnce 12 Ağustos'ta açıklama yapacak"

İnce,'nin ‘ortadan kaybolmakla’ eleştirildiği Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesine ilişkin belge açıklayacağı bildirild.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Aykut Küçükkaya'nın haberi şöyle:
"Siyaset kelimenin tam anlamıyla toz duman... CHP’li Muharrem İnce’nin “yeni parti” çıkışı; MHP lideri Devlet Bahçeli ile Millet İttifakı’nın önemli ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener arasındaki “evine dön” atışması...
CHP kurultayının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hafta sonu açıklayacağı MYK üyelikleriyle ilgili kulislere yansıyan isimler... Böylesi bir ortamda önümüzdeki hafta Muharrem İnce kanadından bir hamle gelecek. Bu hamlenin hem Ankara’da hem de CHP’de büyük bir tartışma yaratacağı kesin...
Muharrem İnce “yeni parti” çıkışının ardından başlayan polemiğin büyümesi üzerine 12 Ağustos Çarşamba günü açıklama yapma kararı aldı. Eylül ayı başında yapmayı planladığı bu açıklamayı öne çekmenin gerekçesini “ismi üzerinde oluşan siyasi tartışma rüzgârının boyutunun büyümesi” üzerine “strateji” değiştirme olarak düşünebiliriz. Peki, İnce 12 Ağustos’ta ne açıklayacak?
Edindiğim bilgiye göre açıklayacağı konunun başlığı kamuoyunda, CHP tabanında Muharrem İnce’nin ortadan kaybolmakla eleştirildiği “Cumhurbaşkanlığı seçim gecesiyle” ilgili... Özetle İnce ve yakın ekibinin iddiası, “CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı” olacak...
CHP Genel Merkezi’nin bu hamleden ve içeriğinden “kuvvetle ihtimal” haberdar olduğu kulisi de gelen bilgiler arasında. İnce’nin bu iddiasını belgeleriyle açıklaması bekleniyor. Bu noktada, İnce’nin açıklamayı yaptığı gün, “böylesi önemli bir açıklamayı yapmak, belgeyi duyurmak için neden iki yıl beklediği” sorusuna da yanıt vermesi gerekiyor. İnce’nin açıklamasını 12 Ağustos’tan daha erken bir tarihe çekme, öne alma ihtimali de bulunuyor...
24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenler “188 bin 80” sandıkta oy kullanmıştı. Muharrem İnce geçerli 50 milyon 59 bin 249 oyun yüzde 30.6’sını yani 15 milyon 336 bin 861 seçmenin oyunu almıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçimi yüzde 52.6 oy oranıyla kazanmıştı."

"CHP TARTIŞMALARDAN UZAK DURACAK"
Yinbe Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Merkezi; Muharrem İnce’nin partiden ayrılarak yeni bir siyasi parti kuracağı haberleri üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalar konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda tartışmalara girilmemesi ve tepkisiz kalınması talimatı verdi.
İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmaması durumunda CHP içinde sessiz kalınması eğiliminin sürmesi bekleniyor. Parti kaynakları bu hafta sonu gerçekleşecek parti meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu konuda dolaylı bir mesaj verebileceğini belirtiliyor.
MYK’nin belirlenmesinin ardından İnce’nin parti kurma tartışmalarıyla ilgili partinin tavrının netleşeceği dile getiriyor. Parti içinde İnce’nin parti kurma hamlesinin MYK’de denklemi değiştirebileceği de konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu’nun İnce nedeniyle partiden olası kopuşları engellemek için Hakkı Suha Okay’a MYK’de görevlendirerek mesaj verebileceği dile getirilirken; Bülent Tezcan’a da görev vererek İnce’ye yönelik net bir çıkış yapabileceği de değerlendiriliyor.
ÖNCE İSTANBUL
CHP sessizliğini korurken, Muharrem İnce cephesinde de görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, İnce’nin mevcut bazı belediye başkanlarıyla temas kurduğu dile getiriliyor.
İnce’nin görüşme trafiğini şu an ağırlıklı olarak İstanbul’dan yürüttüğü, İstanbul’daki örgütlenmeyi tamamlamasının ardından Ankara’da temaslarda bulunacağı kaydediliyor. İnce’nin parti kurup kurmama konusundaki son kararını Türkiye genelinde yapılan kapsamlı bir ankete göre belirleyeceği ifade ediliyor.
Anket sonuçlarına göre İnce’nin parti kurmak yerine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir süreci yürütebileceği de konuşuluyor. Muharrem İnce’nin görüşme trafiğini CHP’de ağırlığı olan bazı eski siyasetçilerin çocukları üzerinden de yürüttüğü ifade ediliyor. Bu kapsamda bazı eski milletvekillerinin çocuklarıyla görüşmelerin yapıldığı kaydediliyor.

134 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404