Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam545
Toplam Ziyaret1682532

Develi'den CHP'li delegelere son uyarı

CHP 24. Dönem Milletvekili Turgay Develi, “Ülkemiz ve CHP açısından yeni bir kavşağa geldik. 7. Kurultay'ın delegeleri ağır, tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıya kalacaktır" dedi.

Yarın başlayacak olan CHP’nin 37. Olağan kurultayı öncesi açıklamalarda bulunan CHP 24. Dönem Milletvekili Turgay Develi, “37. Kurultay'ın delegeleri ağır, tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıya kalacaktır. Ülkemiz ve CHP açısından yeni bir kavşağa geldik” dedi.

Develi, kurultay öncesi yaptığı son uyarıda, “Örgütleri parti üyelerinden "sakınıp" belediye başkanlarına "emanet" vererek, Kurultay Delegelerinin iradesinin nasıl olması gerektiğini, tek adaylı İl Kongreleri ile şekillendiren Genel Merkez, bu günler için tahkimatını tamamlamıştı. Olsun.

Daha 'seçilirken' iradelerine ipotek konulmaya çalışılan, bırakın Genel Başkan adayı olacaklara imza vermelerini, PM adayları için bile imzaları "rezervli" ve "düşkün" muamelesine maruz bırakılan Kurultay Delegelerimiz, bir diğer seçenek her zaman var” dedi.

“Ne Türkiye'nin ne de CHP'nin,  27 Temmuz şafağından itibaren kurultay öncesindeki Türkiye ve kurultay öncesindeki CHP olarak kalması mümkün görünmediği gerçeğini bilince çıkarmak ve onun gereğini yapmak, diğer seçenektir” diyen Develi, “CHP, 1980'li yılların hemen başından itibaren başlayan neoliberal saldırılara karşı durmayı başaramadı. Aksine piyasacılığın peşine takılarak parti programına nakşetti. Ülkemizin yoksullaşmasına sebep olan IMF, DB ve Avrupa Birliği kıskacında çıkarılan bütün yasaların TBMM'den geçmesine itiraz etmeyi bırakın, tüm bunların gerçekleştirilmesinde aracı olanları parti yönetimine getirerek ödüllendirdi” dedi.

Ülkenin gelecekte çok daha ağır bunalımlara gireceğini, CHP’yi ideolojik ve politik olarak tahkim etmeyen, bunu yapamayan 37. Kurultay'ın delegelerinin ağır, tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıya kalacağının altını çizen Develi, “Kurultay Delegeleri yol ayrımındaki kavşaktalar” ifadelerini kullandı.

194 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398