Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam208
Toplam Ziyaret1680415

-Adana’da karikatür ve afişle korsana dikkat çekildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Güzel Sanat Eser Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından açılan ve 27 karikatür, 47 afişten oluşan sergi 19 Temmuz 2020 Pazar günü Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde (eski Etnogra



“Esere ve Emeğe Saygı” sergisi Adana’da açıldı.
GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan:,"Hala tüm Dünya’da etkisi devam etmekte olan Covit 19 salgının ardından gördük ki, sanatın olmadığı bir yaşam, tadı tuzu olmayan bitkisel bir hayata benzemektedir" dedi.

 

Vahit Şahin

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile yapılan “Esere ve Emeğe Saygı” temalı Karikatür ve Afiş Yarışması/4 Sergisi” İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Adana’da açıldı.

Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde (eski Etnografya Müzesi) açılan serginin açış konuşmasını yapan GESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, “Covid 19 sonrası  Sayın Bakanımızın kontrollü olarak sosyal faaliyet uygulaması  talimatı uyarınca korona sonrası ilk etkinliğindeyiz. Bu etkinlik 19 Mart 2020 tarihinde olacaktı,  korona dolayısıyla ertelendi. Bu etkinlik GESAM’ın 15 yıldır  4 yılda bir yaptığı  karikatür ve afiş yarışmasının  bir ürünüdür. Her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve GESAM özel ödülü veriyoruz. Türkiye'nin 7 bölgesini temsilen 7 ilinde bu etkinlikleri yapıyoruz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da daha önce bu serginin açılışını yapmıştık. Bu sergi salonun bize tahsis ettiği için İl Kültür Müdürümüze, Müze Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Adana Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari de, Adana’nın kültürün başkenti olduğunu belirterek,  “Bakanlığımızı himayesinde açılan bu şahane sergi için GESAM’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan ise, “Hala tüm Dünya’da etkisi devam etmekte olan Covit 19 salgının ardından gördük ki, sanatın olmadığı bir yaşam, tadı tuzu olmayan bitkisel bir hayata benzemektedir. Kademeli normalleşme süreci içerisinde Bakanlığımızın desteği ile ilk sergimizi Adana’da düzenliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile yapılan “Esere ve Emeğe Saygı” temalı yarışmasının İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra şimdi de Adana’da 4. Sergisi ile özlediğimiz sanatsal be kültürel aktivitelerle tekrar birlikte olmak bizleri mutlu etmiştir. Korsana da dikkat çekilen bu sergide esere ve emeğe saygı diyerek emeği geçenlere haklarını vermek gerekmektedir. Alacağınız her korsan eser, üreticinin cebinden parasını çalmaya eş değerdir, lütfen duyarlı olalım, korsan almayalım” diye konuştu.

27 karikatür, 47 afişten oluşan sergi 19 Temmuz 2020 Pazar günü Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adanaevi’nde (eski Etnografya Müzesi) açık kalacak.Sergi daha sonra Erzurum, Diyarbakır ve Trabzon illerinde açılacak.

Sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’nin yanı sıra İl Şube Müdürü Mehmet Kurtgöz, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu, GESAM Genel Sekreteri Necla Cangül, GESAM Adana Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile GESAM üyeleri ve sanat çevresi katıldı.

 

298 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704