Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam394
Toplam Ziyaret1685827

Adana’da Reverans Sanat Merkezi açıldı

Reverans Sanat Merkezi kurucularından Özge Durmuşcan, oyun sonunda sahnede seyirciye verilen selamlamaya reverans denildiğini söyledi.

VAHİT ŞAHİN

Dans, şan, yoga, temel oyunculuk, kamera önü oyunculuk alanlarında hizmet verecek olan Reverans Sanat Merkezi açıldı.

Reverans Sanat Merkezi kurucularından Özge Durmuşcan, oyun sonunda sahnede seyirciye verilen selamlamaya reverans denildiğini belirterek, kurdukları sanat merkezine neden bu ismi verdiklerini şöyle açıkladı:

“Birkaç isim vardı aklımızda. İsmimizin tiyatro temeline bağlı bir terim olmasını istedik. Reverans’ı tercih etme nedenimizde aslında buydu. Bu tür eğitimler hep İstanbul’da yapılıyordu. Araştırmalarımız bizi hep İstanbul’a yönlendirdi. Zaman probleminden dolayı İstanbul’da ki eğitimlere katılamıyorduk. Bu yüzden Adana’da profesyonel bir isim ile çalışmak için hazırlıklara başladık. Şu sıralar, Bir Zamanlar Çukurova dizinde Gaffur karakterini canlandıran Bülent Polat ile gerekli görüşmeleri yaparak Adana’da ilk defa profesyonel bir oyuncu tarafından kamera önü oyunculuk eğitimi düzenleyen kurum olduk. Eğitimler bir birini takip etti. Dans, şan, yoga, temel oyunculuk, kamera önü oyunculuk eğitimlerimiz şuan devam ediyor” dedi.

Durmuşcan, eğitmenleri akademisyenlerden ve alanında profesyonel olan kişilerden seçtiklerini ifade ederek, “Oyuncularımızın sektörde başarılı yerlere gelmesini istiyoruz. İyi bir eğitim ve yönlendirme ile bu mümkün. Yeni sezonda portföyümüze ekleyeceğimiz bir alanda Menajerlik ve Cast olacak. Her zaman kullandığım bir söz vardır “Bu hayatta herkesin bir imzası olmalı” biz de imza atabilenlerden olmak istiyoruz” diye konuştu.

Reverans sanat Merkezi’nin diğer kurucusu Fulya Selvi de, “Özge ile oyunculuk alanında kendimizi geliştirmek istiyorduk, eğitim için araştırma yaparken Adana’da bu sektörde ciddi bir eksiklik olduğunu fark ettik. Adana’da kamera önü oyunculuk eğitimi bulunmuyordu. Sektörün bu alanda açığını gidermek hem de kendi eğitimlerimizi tamamlamak için Kamera Önü Oyunculuk Eğitimini düzenledik. Amatör ruhla yola çıkıp; eğitim ve gelişimin vazgeçilmez olduğu, profesyonelleşme adına hep bir adım ilerinin hedeflendiği samimi bir eğitim ve sanat merkezidir. Profesyonel hocalar ile çalışıyoruz” dedi.

Selvi, hem kamera önü oyunculuk hem de profesyonel bir oyuncu ile düzenlenen ilk eğitimin kendilerine ait olduğunu ifade ederek, “Daha sonra konservatuar eğitimlerimize başladık. Bünyemizde eğitimli oyuncu yetiştiriyoruz. Bu alanda da profesyonel adımlar atmak istedik. Sektörde en iyisi olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

471 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231