Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam887
Toplam Ziyaret1681972

Baş, "TİP seçimlere girme koşullarını sağladı"

TİP Genel Başkanı Baş, "Türkiye İşçi Partisi kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen 41 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirmiş ve seçim yeterliliğini sağlamış bulunmaktadır" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te haftalık basın toplantısı düzenledi.

'TİP GEREKLİ SEÇİM YETERLİLİĞİ BARAJINI AŞMIŞTIR'

Erkan Baş konuşmasına "Bu mücadele belki ilk bakışta birbirini görmeyen farklı zeminlerde emekçiler lehine gelişmektedir" ifadelerini kullanarak devam ederken, "Bu kapsamda önemli bir haberi yurttaşlarımızla paylaşmak istiyoruz" diyerek, TİP'in seçim yeterliliği aldığını duyurdu. Baş, TİP'in yeni kurulmasına rağmen il ve ilçe örgütlenmelerini tamamladığını ve seçime girebilmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aştığını bildirdi.
"Bu zorlu süreci başarıyla tamamlamamızda katkısı olan tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza, halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz" diyen TİP Genel Başkanı şunları kaydetti:
"Türkiye İşçi Partisi kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen 41 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirmiş ve seçim yeterliliğini sağlamış bulunmaktadır. Başka bir ifadeyle söylersek, 30 Haziran 2020 günü itibariyle Türkiye İşçi Partisi seçime girmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aşmış, Siyasi Partiler Kanunu’nda seçime girmek için tanımlanan zorunlu koşulların tümünü yerine getirmiş durumdadır.
Türkiye’nin dört bir yanında gençler, kadınlar başta olmak üzere alınteriyle yaşayanı yurttaşlarımız el ele verdi…
İşçinin emekçisinin partisini kurmak, Türkiye çapında örgütlemek için seferber oldu. Türkiye işçi sınıfına, Türkiye İşçi Partisi’ni armağan etti."
'TİP, İKTİDARI HEDEFLEYEN BİR PARTİ OLARAK BÜYÜYECEK'
TİP'in Saray Rejimi’nin her türlü engellemelerine rağmen, seçim yeterliliği sürecini tamamladığını belirten Baş, "İşçiler kendilerini temsil edecek bir partiyi seçim pusulasına koyma hakkı kazandılar. Milyonlarca lira bütçelerine, yıllardır varlıklarını sürdürmelerine rağmen bunu başaramayan pek çok siyasi partinin olduğu bir ortamda sadece halkın ve haklılığının gücüne yaslanan Türkiye İşçi Partisi’nin bu eşiği aşması bu ülkemizin eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi veren tüm güçleri için önemli bir adımdır" dedi.
TİP'in bundan sonraki süreçte iktidarı hedefleyeceğini ifade eden Erkan Baş şunları söyledi:
"Değerli yurttaşlar… Şimdi seçim hepimizindir. Bu parti, Türkiye İşçi Partisi sizindir. Sizin eserinizdir, emekçilerin kendilerine bir armağanıdır. Ancak yetmez, yetmeyecek Türkiye İşçi Partisi, şimdi iktidarı hedefleyen bir parti olarak büyüyecek. Girmediğimiz il ilçe, köy, kasaba, mahalle kalmayacak. Ülkemizin tüm onurlu insanlarını el birliğiyle yarattığımız kendi öz partimizi güçlendirmek üzere görev almaya, sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz.Seçim artık sizindir, bizimdir hepimizindir.

192 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398