Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret1681753

Varank,"Türkiye'nin Otomobili 2022'nin sonunda yollarda olacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,"Türkiye'nin Otomobili 2022'nin sonunda yollarda olacak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Katma değerli üretimi artırmak üzere yeni programlar ilan ettik, bunların tamamında çok başarılı şekilde ilerliyoruz. Türkiye'nin ihracatı kilogram başına, 3,5 dolar değerinde. 1000 bin doları yakaladığımız ürünler de var" dedi.

BAKAN VARANK'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:
"İnsansız Hava Aracını (İHA) ihraç ettiğinizde o rakamları  yakalayabiliyorsunuz. Türkiye, Avrupa'nın en büyük,dünyanın en büyük 2. beyaz eşya üreticisi konumunda. Sadece ürünleri soğutan buzdolabının yanında, 'yumurta sayısı 3'e düştü' mesajı gelen akıllı buzdolabı da tasarlayabiliyoruz.
Aşı üretme konusunda yürütülen projelerin tamamı çok olumlu şekilde, dünyayla başa baş gittiğini ifade eden Varank, "Bilim insanlarımızın, dünyaya öncü olacak işler yapacağına inanıyorum.Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi, onlara bir söz verdik; 'Neye ihtiyacınız varsa,gerekli her şeyi yapacağız.' Belki ilk aşıyı dünyaya ilan etmeyiz ama en iyi aşıyı bulabiliriz. Bu bilimsel bir yarış, biz bu alanlarda da dünyaya öncü olacağız."
"Senenin ilk 5 ayında 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlemişiz, bunlar hayata geçerse 110 binin üzerinde yeni istihdam oluşmasını öngörüyoruz. Aynı dönemde 5 bin 500 yeni üreticinin, sanayi siciline kayıt olduğunu, OSB'lerde 500 firmanın sıfırdan üretime geçtiğini görüyoruz. Yatırım iştahının devam etmesi bize gelecek açısından ümit veriyor. Türkiye, salgın döneminde türbülansa girmedi, hızlıca toparlanma dönemine gidiyoruz. Ülkemiz, bu mücadeleyi çok başarılı şekilde yürüttü."

227 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704