Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam825
Toplam Ziyaret1681910

Girmen, “ÇKS başvuru süresi uzatılmalıdır”

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Çiftçi Kayıt Sistemi’nin (ÇKS) tarımsal üretimin devamı için büyük önem taşıdığını vurguladı

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, çiftçiler için büyük önem taşıyan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlem süresinin ertelenmesi çağrısında bulundu.
“ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Çukurovalı çiftçilerin gerek aşırı yağış, dolu ve fırtına gerekse çöl sıcakları nedeniyle 2020 yılında büyük zarar gördüğünü, Covid-19 salgınının da bu zararın boyutunu arttırdığını söyleyen Girmen, “Çiftçilerimiz tüm bu olumsuzluklar nedeniyle adeta çaresizlik yaşıyor. 19 Haziran Cuma günü gerçekleşen aşırı yağış da bazı bölgelerimizde pamuk, narenciye, ayçiçeği ve mısır gibi ürünlere zarar verdi. Çiftçimiz yeni bir sorunla daha karşı karşıya kaldı. Bu süreçte ÇKS işlemlerini ertelemek zorunda kalan üretici mağdur edilmemelidir” dedi.
“TARIMSAL ÜRETİM ÇKS’YE BAĞLI”
30 Haziran Salı günü mesai bitimine kadar Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlüklerine başvurunun yapılabileceği ÇKS’nin tarım sigortasından krediye, gübre, mazot ve yem bitkilerinin yanı sıra prim uygulamalarına kadar tüm tarımsal desteklerden yararlanabilmenin şartı olduğunu hatırlatan Girmen, “Fedakar üreticimiz yaşadığı tüm olumsuzluklara inat üretmeye, katma değer sağlamaya, ihracata, insanlarımızın gıda ihtiyacını karşılamaya, ekonomik yaşama ve ihracata katkı sunmaya devam ediyor. Koronavirüs sürecinde tarımsal üretimin ve çiftçinin stratejik öneme sahip olduğu bir kez daha görüldü. Gerek ithalatın azalması, ihracatın arttırılması ve gerekse üreticilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmelerine, ÇKS işlemlerini rahatlıkla yapabilmelerine olanak tanınmalı, ÇKS başvuru süresi uzatılmalıdır” diye konuştu.
“BULAŞMA RİSKİ ARTABİLİR”
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, ÇKS işlemleri için son günlerde yaşanacak yoğunluğun Covid-19’un bulaşma riskini arttırabileceğini de gerekçe göstererek başvuru süresinin uzatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

223 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398