Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam867
Toplam Ziyaret1669253

Kılıçdaroğlu, "Milletin vekilini millet seçsin"

CHP Lideri, "Yüzde 10; böyle bir baraj olmaz. Darbecilerinin getirdiği kanunu değiştirelim. Demokratik bir seçim olsun. Yüzde 1 oy alan siyasi partinin en azından genel başkanı meclise gelsin; gelsin mecliste konuşsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sistemi üzerine yapılan çaılşamara dikkat çekerek, yüzde seçim barajının kaldırılması teklifini yineledi.
Kılıçdaorğlu şunları söyledi:
"Seçim sistemi üzerinde çalışıyorlar. Açık, net, yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Yüzde 10; böyle bir baraj olmaz. Darbecilerinin getirdiği kanunu değiştirelim. Demokratik bir seçim olsun. Yüzde 1 oy alan siyasi partinin en azından genel başkanı meclise gelsin; gelsin mecliste konuşsun. Milletin kürsüsü değil mi? Yüzde 1 oy almamış mı? Yüzde bir vatandaşımızın siyasi tercihi önemli değil mi? Önemli. Gelsin, milletin meclisinde kürsüye çıksın, derdini anlatsın, bunları yapsın. Ve milletin vekilini liderler değil millet seçsin. Bunu her yerde söyleyin, milletin vekilini millet seçsin. Bu olursa ne olur? Milletin vekilleri millet seçerse ne olur? Bir, lider vesayeti biter. Kimse gidip lideri önünde "aman beni milletvekili adayı yapar mısın?" demez. Herkes gider. Doğrudan doğruya seçmene gider. Sandık konur, vatandaş onu milletvekili adayı olarak belirler. Türkiye Büyük Millet Meclisi gerçek anlamda vesayetten kurtulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi gerçek anlamda vesayetten kurtulur. Niçin? AK Parti grubuna bakıyoruz, hepsi lidere bakıyorlar, Erdoğan'a. İsyan ettiklerini biliyorum, haksızlığa tahammül etmediklerini de biliyorum. Özel görüşmelerde bunların tamamı anlatılıyor ama korkuyor, ya bir daha beni listeye almazsa. Dolayısıyla parlamentoda milletin iradesi gerçek anlamda ortaya çıkmıyor. Eğer bu gerçekleşirse, yani milletin vekilini millet seçerse, uzlaşma kültürü de gelişecektir. Partiler arasında uzlaşma olacaktır. Lider vesayeti bitmiştir. Partiler otururlar bir arada oturur konuşurlar. Ona göre ülkenin, vatandaşın çıkarı neyse onun için mücadele ederler ve güçler ayrılığı ilkesi gerçek anlamda hayata geçmiş olur. Parlamento bir güç olarak ortaya çıkar ve yürütme organını denetler. Böyle bir ortam çıkacaktır ve yürütme organı gerçek anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hesap verir konuma gelecektir. Yanlışı varsa alacaktır, hesabını soracaktır.
138 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339