Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam514
Toplam Ziyaret1668900

CHP'Lİ ÖZKOÇ, “BELEDİYELERİMİZİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, iktidarın bir an önce gerçek gündeme dönmesi, halkın ihtiyaçlarına çare üretmek için çalışması gerektiğini belirterek, “Ayrıca bir talebimiz var; belediyelerin yakasından düşün" dedi.

Özkoç, "Belediyeler ekmek dağıtıyor engelliyorsunuz, bağış topluyor engelliyorsunuz, sıcak yemek dağıtıyor engelliyorsunuz, gazete dağıtıyor engelliyorsunuz, yetmiyor şimdi de soruşturma açıyorsunuz” diye konuştu.

Özkoç, İGDAŞ soruşturmasına ilişkin özetle şu değerlendirmeyi yaptı:
“İGDAŞ 6,5 milyon abonesiyle Türkiye’nin en büyük dağıtım şirketidir. Sayaçların 25-35 gün arasında okunması gerekir. Elbette pandeminin yaşandığı bu süreçte, sokağa çıkma yasaklarının da olması nedeniyle sayaç okuması, günü gününe yapılamadı. Bu durum, sadece İGDAŞ’A özgü bir durum değil, tüm dağıtım şirketlerinde aynı durum söz konusu. Bu konuda İGDAŞ hem şifaen hem de yazılı olarak EPDK’ya bilgi vermiştir. Buna rağmen bugün soruşturma açıldı. Halkımızın cebinden fazla çıkmış tek bir kuruş yoktur.
“GERÇEK NEDEN; ASKIDA FATURA UYGULAMASININ BUGÜN BAŞLATILMASI”
Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu yeni bir mücadele başlatıyor; Askıda Fatura uygulaması. Pandemi nedeniyle zor durumda olan, faturalarını ödeme sıkıntısı yaşayan yurttaşlarımız var. İmamoğlu, bu faturaları askıya çıkartıyor. Hayırsever yurttaşlarımıza da diyor ki bu vatandaşlarımıza yardımcı olun, faturalarını siz ödeyin. Sadece 24 saat içinde 9 bin başvuru yapıldı.
Bu kimi rahatsız eder? AKP’yi. Kimi rahatsız eder? AKP Genel Başkanını. Kimi rahatsız eder? Onlara kayıtsız şartsız itaat eden kurumları. Onlar tam da böyle bir günde ne yapıyor? Hemen harekete geçiyorlar ve nasıl itibarsız hale getirebilirizin peşine düşüyor. Ne İGDAŞ’ı ne belediyeye bağlı kurumları ne de Belediye Başkanlarımızın halkımız için verdiği mücadeleyi itibarsız hale getiremezsiniz.”
“AKP’NİN KORKULU RÜYASI BELEDİYELER”
İktidarın, başta maske dağıtımı olmak üzere hizmet götürmede nasıl çuvalladığını halkın çok açık gördüğünü belirten Özkoç, “Belediyelerimiz milletten aldıkları görevi, şerefle, onurla, özveriyle size rağmen yerine getirmeye devam edecek. Bizler size rağmen görevimize devam edeceğiz. Tasfiye sürecini başlatsanız dahi Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızla birlikte bu sürece karşı da direneceğiz. İktidarlar, Türkiye Cumhuriyetinde ve tüm demokrasilerde seçimle gelir, seçimle giderler. Milletimiz de en yakın seçimlerde sizi, başarılarınızı ya da başarısızlıklarınızı kayda alıyorlar. Belediyelerimizle sizi kıyaslıyorlar. Sizin korkulu rüyalarınız belediyelerimiz. Halkın gönlünde yer alıyorlar. Biz milletimiz için uğraşıyoruz, milletimizden bizi kopartamayacaksınız” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye’nin mevcut koşullarında baroların, odaların seçim sistemini değiştirmeyi gündeme alan iktidarı eleştirerek, “Odaların seçim sistemini değiştirmek, hangi derde çare olacak. Pandemiyi mi bitirecek, işsizliğe çare mi olacak, eğitim sistemini raya mı sokacak, 7 lirayı aşan doları mı durduracak! Tek derdiniz; iktidar!” dedi.
Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ölüm yıldönümü olduğuna işaret ederek sözlerine başlayan Özkoç, “Üzerinden 48 yıl geçti. Darağacına gittiklerinde Hüseyin 23, Deniz ve Yusuf 25 yaşlarındaydı. ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ diyerek, idam sehpasına yürüdüler. Onlar, bizim yaşları hiç büyümeyecek, mücadeleleri nesiller boyu sürecek kardeşlerimizdir. Anılarına, inançlarına ve mücadelelerine sahip çıkacağız” dedi.
“BAROLAR VE ODALARDA DA TASFİYECİ ZİHNİYET İŞE YARAMAYACAK”
Özkoç, Türkiye ve dünyanın pandemi mücadelesi yürüttüğünü belirterek, “İnsanlarımız canının derdinde; işine ne zaman, ne koşulda dönebileceğinin derdinde; evine, çocuklarına ekmek götürme derdinde. Ancak AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın derdi, gündemi; meslek odalarının seçim sistemiyle ilgili düzenleme yapmak” dedi.
Özkoç, sözlerine şöyle devam etti:
“Meslek odalarının seçim sistemi derhal değiştirilsin diye emir veriyor. Neden? Çünkü kamu adına hizmet veren, yürütmeyi denetleyen bu anayasal kurumlar, iktidarın yanlışlarını ortaya koyuyorlar. Her konuda olduğu gibi kendisine yapılan eleştiriyi, AKP genel başkanı ve partisi, tehdit olarak görüyor. Hiçbir eleştiriye tahammülleri yok. İçine sızamadığı hiçbir yapıyı kabul etmiyorlar. Pandemi, yoksulluk, işsizlik hiç önemli değil, iktidarı için tehdit algıladıkları herşeyin üzerine gidiyor ve ele geçirmeye çalışıyorlar.
Nasıl kent merkezlerinde oy alamayınca, büyükşehirlerde bütünşehir yasası çıkarttılarsa, şimdi de aynı mantıkla odaların ve sivil toplum örgütlerinin üzerine gidiyorlar.
Ancak büyükşehirlerde oyunları nasıl tutmadıysa, halkın iktidarının önüne nasıl geçemediyse, barolar, tabip odaları, meslek odalarında da darbeci, tasfiyeci zihniyet işe yaramayacaktır.”
“TEK DERDİNİZ; YANLIŞI GÖSTERENİN, FARKLI GÖRÜŞÜN SESİNİ KESMEK”
İnsanımızın aklını ve vicdanını kimsenin hafife almaması gerektiğini vurgulayan Özkoç, “Herkes, hepimiz gerçeği görüyoruz. Türkiye’nin bu gündeminde meslek odalarının seçim sistemini değiştirmek bizim hangi derdimize çare olacaktır? Pandemiyi mi bitirecek? İşsizliğe çare mi bulacak? Eğitim sistemini bir raya mı oturtacak? Üretim mi sağlayacak? Yoksa 7 lirayı geçen doların ateşini mi söndürecek. Tek derdiniz iktidar. Size yanlışınızı gösteren, farklı görüş dile getiren herkesin, her kurumun, yapının sesini kesmek, sizin öncelikli işiniz. Nasıl CHP’yi tasfiye etmekten söz ediyorsanız, gazetecileri içeri atıyorsanız, iş dünyasına tehditler savuruyorsanız, sendikaları avucunuzun içine almaya çalışıyorsanız, meslek odalarında da yapmaya kalktığınız bu. Başaramayacaksın!” dedi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ŞEHİT KABUL EDİLMESİ İÇİN YASA TEKLİFİ VERDİK”
Özkoç, bugünün, sağlık çalışanlarının oda seçimlerini tartışma günü değil, verdikleri emeği, özveriyi yüceltme günü olduğunu gerektiğini belirterek, “Önceliğimiz tam da bu salgın döneminde hayatlarını büyük bir riske atarak, yaşamları kurtarmaya çalışan sağlıkçıları düşünmektir. Sağlık çalışanlarımız, bu görevlerini sürdürürken, başlarına Allah korusun bir şey gelir, bir vefat gerçekleşirse o zaman ‘görev şehidi’ sayılmalılar. Bunun için Engin Altay, Özgür Özel ve ben, CHP’nin 3 grup başkanvekili olarak kanun teklifimizi bugün Meclis’e sunduk. Genel Kurul açıldığında da takipçisi olacağız” dedi.

192 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339