Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam903
Toplam Ziyaret1669289

KONCUK İKTİDARA SORDU: ”VİRÜSLE MÜCADELEDE “ÇİFTÇİLERİMİZİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?”

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Adana ilimizde Mart ayında hazır olan toprağa Nisan ayında domates, biber patlıcan, karpuz salatalık fideleri dikilir. Sulama ve çapa yapılır. Yeşil soğan, marul, bezelye, bakla hasadına devam edilir ve 1 Nisanda Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Seyhan, Yumurtalık, Yüreğir ilçelerinde ve 15 Nisan tarihinde Karaisalı ve Kozan ilçelerinde çayır ve meralarda otlatma mevsimi başlayacağına " dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi.

Koncuk, “Covid19-Korona Virüs hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında hastalığın yayılmaması için çiftçilerimiz ve tarım işçileri çağrıyı dikkate alarak evlerinde kendilerini izole etmektedirler. Adana ilimizde Mart-Nisan aylarında yapılması planlanan tarım faaliyetleri sekteye uğramaktadır. Bu nedenle Adana ilimizde ve diğer tarımla uğraşılan illerimizde, Ziraat

Bankası ve Tarım Kredi kooperatifleri üzerinden kredi kullanan çiftçilerimizin borçlarının

“tamamının ertelenmesi” için Hükümet tarafından hazırlanan bir çalışma var mıdır? Ve Ziraat

Bankası’na olan borçlarının yapılandıran çiftçimiz yaşanan Covid19-Korona Virüs salgını nedeni ile çektikleri kredileri ödemekte zorlanacaklardır, binlerce çiftçiye icra işlemi başlatılmadan önce Bakanlık olarak alınan/alınacak tedbirleriniz nelerdir?” diyerek soru önergesinde yer verdiğini belirtti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Adanalı hemşerilerine ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler” dileyerek sözlerine son verdi.

 

281 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339