Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam587
Toplam Ziyaret1681672

Vursavuş,”Adana’ya on binlerce turunç dikilsin”

CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş,“Mart ayı ağaç dikme ayıdır. Adana’nın bundan sonra açılacak olan kaldırımlarına binlerce, on binlerce yetişmiş turunç dikmeliyiz" dedi.



Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı üçüncü birleşiminde şehrin sorunlarına parmak basıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mustafa Bayar, katipler Cemal Demirdağ ve Furkan Bozkurt başkanlığında açıldı.

Gündem dışı ilk sözü alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, “Mart ayı ağaç dikme ayıdır. Adana’nın bundan sonra açılacak olan kaldırımlarına binlerce, on binlerce yetişmiş turunç dikmeliyiz. Kısmet olur bu görev biter veya devam eder bu ayrı bir konu ama daha sonra uzun yıllarda ekilen turunçlarla Adana şu şekilde aldı dedirtelim kendimize” dedi.

Kent Estetiği Kurulu olarak geçen hafta toplandıklarını söyleyen Vursavuş, “Kentin estetiğini bozan, başta kaldırımlarda yürünemez hale getiren, arabaları park etmez hale getiren esnaf arkadaşlarımızın malzemelerini dışarı bırakıyorlar. Bu davranıştan ısrarla vazgeçmemiz gerekiyor. Kürsüye her çıktığımda bıkmadan usanmadan söyleyeceğim. Başkanın elini, zabıtamızın elini rahatlatmamız gerekiyor” dedi.

Gürselpaşa mahallesinde Kent Estetiği Kurulu’nun tavsiye kararı sonrası, zabıtanın kaldırım işgali ile yaptığı denetimlerde bir esnafın 40 santimlik bir bıçak ile zabıtaya saldırdığını, zabıtanın genç ve çevik olması nedeniyle bu öldürücü saldırıdan kıl payı kurtulduğunu ve daha sonra o kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Vursavuş,  “Görevini yapmaya çalışan bütün arkadaşlara ve özellikle zabıta arkadaşlarımızın yanında olacağımıza söz veriyorum. Bu kentin bir estetiğe, kimliğe, adı üstünde büyükşehir ibaresi olmasını istediğinizden, destek olacağınızdan şüphem yok” dedi.

AK Parti Grubu Sözcüsü Vedat Gündoğan, uluslararası bir salgınla karşı karşıya kalındığını ve bu konuda uluslararası ve ulusal mücadele verildiğini ifade ederek, “Bu konuda yerel yönetimlerimizin bu mücadeleye katkı koyması inancındayız. Toplu taşıma araçlarını, çocuklarımızın parklardaki oyun alanlarını ve  her yeri dezenfekte edemez isek, Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu önlemlere katkı koyamaz isek, gerçekten de belki de daha sonra çok üzüleceğimiz şeyler olabilir. Bu konuda belediye başkanlarımız, yerel yöneticilerimiz, belediye bürokratlarımız bu anlamda biraz daha kolektif çalışma ruhu geliştirmeliyiz. Kentimizin özellikle yeraltı çöplerimizden başlayarak topyekun bir çalışmayı başlatmayı öneriyorum ve bunu şehrimizin hissetmesini istiyorum” dedi.

Gündoğan, kendilerine en çok ulaşımda olan sıkıntıların bildirildiğini kaydederek, “Ulaşımda ciddi bir aksaklık yaşıyoruz. Otobüs sayısının azaldığı ve vatandaşın ulaşım sıkıntısı çektiği ve daha önce aldıkları bu hizmeti şimdi alamadıklarını bize sık sık bildirmektedirler” dedi.

Mart ayında olduklarını Adana gibi sıcak bir şehirde yaşayanların yayla ve deniz gibi turizmin daha çok gidip geldiği alanlar olduğunu kaydeden Gündoğan, “Başta Pozantı, Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ, Kozan gibi birçok yayalık alanlarda özellikle yayla döneminde bu şehirde biz yaşayanların ihtiyaçlarının giderilmesi için şimdiden altyapı hazırlıklarının yapılması noktasında uyarıda bulunmak istiyorum, bunun önleminin şimdiden alınması lazım. Ayrıca Yumurtalık ve Karataş ilçelerimizin deniz turizmi için altyapıları için Belediye başkanlarımızla işbirliği halinde çözüm için özellikle büyükşehir belediyemizin katkı koyacak şekilde şimdiden önlem alması talebimiz var” dedi.

Kadrolu işçilerin Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin ödenmediğini söyleyen Gündoğan, sendika ve diğer alacaklarının ödenmemesi hususunda sürekli sitem aldıklarını söyledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, “Kamu kurum ve kuruluşları olarak sorumluluğumuz öncelikli olarak halka sağlıklı çevre bırakmak ve bunun gereklerini yerine getirmektir. Dünya sağlık örgütleri buna önemli bir bütçe ayırırken Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı ve Çevre Kontrol Daire Başkanlığının daha ciddi ve daha sıkı tedbirler almasını bir kez daha hatırlatmayı görev olarak biliyorum” dedi.

Çay, kesme çay şekerlerinin açıkta vatandaşlara verildiğini hatırlatarak Pozantı’da aldıkları önlemlerle artık çaylara atılan kesme şekerlerin kağıt içinde olan kesme şekerleri kullandırdıklarını, bu uygulamanın Adana’nın her yerinde yapılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 12 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.

341 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704